Ebadta történetek

Mix Online - Ebadta történetek - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2019. 02. 06. 9:14:02
Ebadta történetek Erdélyben látott napvilágot az a bájos gyermekkönyv, melyben a kicsinyek egy barátságos kutyussal ismerkedhetnek meg. Barni a fekete színű eb segítségével „vezetett már mozdonyt is”. Akkor sínen vagyunk!
Kisvasúttal, avagy naggyal zakatol Zágoni Balázs mesevonata. Barni könyve a cseh kiadáshoz készült illusztrációkkal, Markéta Vydrová színes, vidám rajzaival látott napvilágot a kolozsvári Koinónia Kiadó gondozásában, tizenöt évvel az első Barni mesekötet megszületése után. Akik még nem ismernék a tehetséges ebet, azoknak a szerző így mutatja be másfél száz oldalas friss műve főhősét: „most új barátra lelhettek ebben a könyvben”. Hurrá!
Izgalmas kalandok várnak a fiatal, állatbarát olvasókra: a lapokon „csupa olyasmi történik, amit már ti is megéltetek, de olyasmi is is, amit  nagyon szeretnétek, ha veletek is megtörténne. Barni a Nagy Fekete Kutya segítségével megtanult biciklizni, elindult egyedül vásárolni, és – akár hiszitek, akár nem – látta az Angyalbuszt, és vezetett már mozdonyt is.”