Zuckerberg az 5. leggazdagabb

Mix Online - Zuckerberg az 5. leggazdagabb - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
index | 2019. 02. 03. 17:36:23
Zuckerberg az 5. leggazdagabb  A Facebook kedvező gyorsjelentési számainak köszönhetően Mark Zuckerberg vagyona csütörtökön 6,2 milliárd dollárral nőtt, ezzel pedig két helyet javítva a világ ötödik leggazdagabb emberévé lépett elő - írja a Bloomberg.
A Facebook árfolyamának erősödésével Zuckerberg Amancio Ortegát és Carlos Slimet utasította maga mögé a milliárdosok listáján. A több mint 6 milliárd dolláros vagyongyarapodással Zuckerbergnek jelenleg 65,6 milliárd dollárja van.

Az Amazon-vezér Jeff Bezos vagyona közel 4 milliárddal nőtt tegnap, igaz, tegnap este tette közzé számait az Amazon, amelyekre a piac negatívan reagált, így ennek hatása majd ma jelenhet meg az üzletember vagyonára nézve. Ettől még Bezos számít a világ leggazdagabb emberének több mint 142 milliárd dolláros vagyonával, őt Bill Gates követi közel 96 milliárddal.

A jó piaci hangulatnak köszönhetően januárban a világ 500 leggazdagabb embere összesen 308 milliárd dollárral lett gazdagabb, a listán szereplő 174 amerikai közül csupán négynek csökkent a vagyona múlt hónapban.