Roger Waters a mexikói határra vinné A falat

Mix Online - Roger Waters a mexikói határra vinné A falat - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
Új Szó Online | 2019. 01. 11. 13:00:31
Roger Waters a mexikói határra vinné A falat Roger Waters, a Pink Floyd egykori frontembere és dalszerzője az amerikai-mexikói határon, a tervezett falnál szeretné előadni a zenekar legendás The Wall című albumának dalait - adja hírül a pozsonyi Új Szó Online.
A társadalmi és politikai kérdésekben gyakran véleményt nyilvánító brit zenész ezzel a koncerttel Donald Trump falépítési terve ellen akar tiltakozni. 

Szerinte minden zenész kötelessége felemelni a hangját, ha igazságtalanságot tapasztal a világban, függetlenül attól, hány emberhez jut el az üzenete. 

Waters az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy rendkívül kártékonynak tartja Trump kezdeményezését, az országok, nemzetek, vallások és emberek közötti, létező vagy szimbolikus határokat ugyanis le kell bontani, nem pedig megerősíteni. 

„Ébresztőt szeretnék fújni. Rádöbbenteni az embereket, hogy a szélsőjobb politikája veszélyes zsákutcába vezet.

Meggyőződésem, hogy a zene, amely nem ismer határokat, egy legitim tiltakozás terepe lehet”- mondta Waters. 

A zenész korábban Hitler 1930-as évekbeli németországi térhódításához hasonlította Trump választási kampányát, és arra figyelmeztetett, hogy a „trumpizmus” legalább olyan veszélyes, mint a fasizmus. 

A tervezett koncert időpontját egyelőre nem közölték. A 75 éves zenész hamarosan új szólóalbummal jelentkezik, és egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az eredeti Pink Floyd újjáalakulásától sem zárkózik el, ha a többiek is benne vannak.