Szászország: peches jármű tulajdonosok

Mix Online - Szászország: peches jármű tulajdonosok - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2018. 12. 05. 17:38:22
Szászország: peches jármű tulajdonosok Drezda és környékén ismeretlen személyek már-már sportot csinálnak abból, hogy feltörjék a patkoló autók csomagtartóját. Karácsony közeledtével nem ritkán több ezer eurós zsákmányra bukkannak a megrongált kocsikban a zsiványok.
Az 550 ezer lakosú szász metropoliszban 2018 végén egy Opel Corsából több, mint egy millió forint értékben csentek el sporttáskákat – eddig – ismeretlen tettesek. A peches járműtulaj talán sohasem látja viszont az elrabolt jéghokis cuccait. Szintén sportos gazemberek törtek fel Radebeulban egy Ford Fiestát: zsákmányuk egy jó másfél millió forintos sárkányrepülő-felszerelés volt. A „Dresdner Tor Süd"-nél leparkolt lengyel kamion sofőrje is átkozódott, amikor egy téli hajnalon felébredt. A teherjármű oldalát felhasítva találta: tíz doboznyi porszívónak – kb 5. ezer euró értékben – nyoma veszett. Szívás...

Egy szászországi garázstulaj is szomorúan készül a szeretet ünnepére: a betörők az épületéből két mocit toltak el. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy külföldi rendelésre rabolták el a nyolc esztendős  KTM 690 Duke-ot, s az idén üzembe helyezett  Betamotor Xtrainer 300-ast. Szerencsére jó az együttműködés a német régióval szomszédos cseh és lengyel települések rendőrségével, így már számos „nemzetközi” bűncselekményt - drogkereskedelem, autólopás, prostitúcióra kényszerítés stb. - sikerült felgöngyölíteniük a nyomozóknak.