Kékfény: valami bűzlik Dániában

Mix Online - Kékfény: valami bűzlik Dániában - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2018. 12. 04. 17:35:41
Kékfény: valami bűzlik Dániában A skandináv sajtó beszámolója szerint vélhetően felrobbant annak a görög sofőrnek a gázfőzője, aki Padborg egyik ipari parkolóhelyén tartott pihenőt kamionjában. A dán mentősök elsősegélyben részesítették a külföldi férfit.
Nem telik el úgy nap Európában, hogy ne szenvednének súlyos, halálos balesetet az öreg kontinens motorizált vándorai. A hajdan irigyelt kamionosok élete a harmadik évezredben különösen stresszes: dugók, rendőrségi kontrollok, parkolóhely hiány és a szállítmányt dézsmáló nemzetközi bűnözők is megnehezítik a profi járművezetők hétköznapjait. Szóval nem csak gurulva, de állva is veszélyes szakma a teherfuvarozóké.

Ezt bizonyítja az a téli, dániai eset is, melynek tragikus görög „hőse” a német határ szomszédságában parkolta le bolgár rendszámos, gigantikus Volvoját. Az 51 esztendős dél-európai úr járgánya multifunkcionális – alvásra is alkalmas – kabinjában főzőcskézni kezdett. Egyelőre nem tudni miért, de felrobbant a sofőr kemping gázfőzője. A padborgi ipari parkolóhelyen kigyulladt kamionhoz perceken belül megérkeztek a tűzoltók. Az áldozat keze, karja, arca égési sérüléseket szenvedett: miután a dán mentősök elsősegélyben részesítették a szerencsétlenül járt külföldit, azt egy észak-németországi klinikára szállították. A férfi teherjárművében – az első becslések szerint – több tízezer eurós kár keletkezett.