Női kézilabda Eb: az FTC holland beállója lemarad a tornáról

Mix Online - Női kézilabda Eb: az FTC holland beállója lemarad a tornáról - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
mti | 2018. 11. 21. 13:00:30
Női kézilabda Eb: az FTC holland beállója lemarad a tornáról Danick Snelder, a Ferencváros holland beállója sérülés miatt lemarad a jövő csütörtökön kezdődő franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságról. A holland válogatott jövő szombaton éppen a magyar csapattal játssza első mérkőzését az Európa-bajnokság C csoportjában, Montbéliard-ban.
A holland szövetség honlapjának beszámolója szerint a tapasztalt játékos hátfájdalmak miatt nem csatlakozhat a válogatotthoz. Makacs sérülése miatt Snelder október közepe óta a Ferencvárosban sem léphetett pályára.
    Az előző kontinenstornán ezüstérmes hollandok közül egy másik világklasszis beálló, Yvette Broch is hiányozni fog, a Győri Audi ETO KC játékosa ugyanis szünetelteti a pályafutását.
    "Nagyon rossz, hogy most először Yvette-et és Danicket is nélkülöznünk kell. A világ legjobb beállói közé tartoznak, támadásban és védekezésben is nagyon fognak hiányozni" - mondta Helle Thomsen szövetségi kapitány.
    Hozzátette, az irányító Maura Visser személyes okok miatt egyelőre nem csatlakozott a csapathoz.
    A szakvezető hangsúlyozta, a tapasztalt játékosok hiányában a fiatalokkal a gyorsabb kézilabda elsajátítása a céljuk.
    A holland válogatott jövő szombaton éppen a magyar csapattal játssza első mérkőzését az Európa-bajnokság C csoportjában, Montbéliard-ban.