Dárdai miatt gazdagabb a Hertha

Mix Online - Dárdai miatt gazdagabb a Hertha - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
index, mix | 2018. 10. 28. 17:09:25
 Dárdai miatt gazdagabb a Hertha Tizenöt ponttal a hatodik helyen áll a Bundesligában a Hertha BSC, és a Bild arra hívta fel a figyelmet, mennyit javult a játékosok piaci értéke a remek rajt után. Az előző szezon végi, vagyis a májusi adatokat hasonlították össze a mostaniakkal. A magyar edző egy közepes csapattal is az élbólyban szerepel, miután legyőzte a Bayern Münchent, a Dortmunddal is döntetlent játszott.
A transfermarkt adatbázisát hívták segítségül, és azt mutatták ki, hogy Arne Maier értéke például megduplázódott. A 19 éves védekező középpályás rendszeresen játszik ugyanis, és ha jó csapatban teszi mindezt, akkor a piac is másként fogja árazni őt, mintha egy szenvedő középcsapatban teszi.

Összesen 39 millió euró a különbség és a plusz, ami komoly összeg még a Hertha szintjén is, forintban 10 milliárd feletti pénz. Mindez két dolgot jelent: olcsón igazoltak jókat, és a fejlődésüket nagyszerűen segíti elő a magyar edző, Dárdai Pál.
A legértékesebb játékosok:
Niklas Stark - 20 millió (5 millióval értékesebb)
Marvin Plattenhardt - 17 millió (+2)
Arne Maier (+7,5), Valentin Lazaro (+6), Davie Selke (+3), Karim Rekik (+5) - 15 millió
Jordan Torunarigha (+3,5) - 10 millió
Ondrej Duda (+5) - 8 millió
Javairo Dilrosun (+6) - 7 millió

Persze a piac többet vagy kevesebbet is gondolhat ezekről a játékosokról, egy biztos, hogy Plattenhardtnak Angliából már volt kérője a nyáron, de nem ment el, míg Starkért a Roma jelentkezett be már többször, de ő is maradt Berlinben.