Dárdai egy mondatban összefoglalta

Mix Online - Dárdai egy mondatban összefoglalta - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
index | 2018. 10. 28. 12:32:57
Dárdai egy mondatban összefoglalta Amikor még szövetségi kapitány volt Dárdai Pál, egy nagy edzői csoport ment ki hozzá tanulmányútra, hogy szétnézzenek a Herthánál. Azóta nem lett általános az, hogy a tanulni vágyó magyarok keresnék a legnevesebb magyar edzővel a kapcsolatot. Pedig nem árt tisztában lenni azzal, hogy miért tisztelik annyira, és kint egyszerűbb megérteni, mit jelent ő a klubjának.
Nyíregyházáról és Budakesziről most egy kisebb csoport, 27 fő meglátogatta Kiss Baranyi Sándor vezetésével. Azt mutatta be nekik - az akadémia működése mellett természetesen -, hogyan készültek fel a Gladbach ellen. A teljes hét programját felvázolta, mikor milyen gyakorlatokat végeznek, mire kíváncsi az ellenfélből, satöbbi. A 42 éves magyar szakembernek nem kedvenc ellenfele a Gladbach, másodszor győzte le idén, több súlyos vereséget szenvedett ellene.

Az egyik elő adásában volt egy ritka fontos, és eléggé érzékletes mondata arról, miért reménykedik feleslegesen a magyar futball.
"Amíg sok utánpótlásedzőnél kizárólag az számít, hogy három ügyes gyerekkel megnyerjen egy tornát, felesleges reménykedni. Nem akkor vagy jó edző, ha a Farsang-kupán első vagy. Akkor vagy jó edző, ha az év végén feladsz öt-tíz-tizenöt képzett és futballért bolonduló gyereket a következő korosztályba."
Az persze más kérdés, ha van is egy elhivatott és jól képző edző, és továbbad 15 lelkes gyereket, a következő korcsoportban egy alkalmatlan edző mindent le tud rombolni. Mintha Déva vára lenne.
Dárdai csapata a listavezető Dortmunddal játszott szombat délután, idegenben 2-2-t értek el.