A diplomások hisznek leginkább a földönkívüliekben

Mix Online - A diplomások hisznek leginkább a földönkívüliekben - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
Mixonline | 2018. 09. 05. 9:33:00
A diplomások hisznek leginkább a földönkívüliekben A földön kívüli életben leginkább a fővárosiak hisznek, valamint a lakosság több mint fele gondolja úgy, hogy igaz lehet Atlantisz legendája – érdekes felmérést készített a HISTORY a feltáratlan rejtélyekről. A kutatásból az is kiderült, hogy nem is vagyunk annyira pesszimisták, ugyanis a magyarok 80 százaléka nem tart a világvégétől.
A csatorna reprezentatív felméréséből[1] kiderül, hogy a földönkívüliekben csak minden negyedik magyar hisz, ám a kutatás adatiból jól látni, hogy a fiatalok sokkal inkább hisznek a földönkívüliekben és az idegen eredetű ősi civilizációkban, mint az idősebbek. A világvége-jóslatoktól is inkább a 40 év alattiak tartanak jobban, mint idősebb honfitársaink.

A HISTORY nem véletlenül időzítette szeptemberre kutatását: ez a hónap ugyanis a rejtélyek hónapja a csatornánál. Számos izgalmas, ismert és kevésbé ismert rejtélynek járhatnak majd utána minden este az adrenalinvadászok különböző műsorokon keresztül

 

Budapesten az emberek több mint harmada biztos abban, hogy nem vagyunk egyedül. Meglepő, de minél iskolázottabb valaki, annál inkább hisz a földönkívüliekben: a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében 45 százalék ez az arány. Ők biztosan várják már a csatorna igazságvadászait, akik a lehető legextrémebb helyeken igyekeznek bizonyítékokat kutatni a földön kívüli élet létezésére.

 

Az UFO-hívőknél kicsit többen vannak azok, akik nem csak legendának tartják az idegen eredetű ősi civilizációkat, és itt is igaz, hogy minél iskolázottabb valaki, annál inkább hisz ebben a rejtélyben. Ebben a kérdésben a 60 év felettiek meglehetősen szkeptikusak: alig 16 százalékuk hisz ősi népek földönkívüli eredetében. Talán közülük is lesznek, akik megváltoztatják véleményüket, ha megnézik a csatorna Ősi idegenek című műsorát.

 

A klasszikus legendák kapcsán a csatorna azt is tudni szerette volna, hogy mit gondolnak a magyarok Atlantisz rejtélyéről. Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok több mint fele hisz az elsüllyedt civilizációban, a válaszadók 55 százaléka véli úgy, hogy mindez nem csupán mendemonda. Így gondolják ezt a csatorna kincskeresői is, akik az egész estés „Megtalált Atlantisz” című műsorban próbálnak rábukkanni az Atlantisz nyomaira a felszínen és a mélyben egyaránt.

 

 Bár azt szokás mondani, hogy pesszimista nemzet a magyar, a világvégétől mégsem félünk túlságosan. Csupán a válaszadók 18 százaléka nyilatkozott úgy, hogy tart a világvége-jóslatoktól.