Hunguestenisz

Mix Online - Hunguestenisz - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Csontos Tibor | 2018. 09. 05. 8:56:21
Hunguestenisz Egy esemény, melyen mindenki jól érzi magát. Egy esemény, amely huszonnegyedik éve sikersztorinak számít. Egy esemény, melyen csak az együttlét, a jó hangulat, az örömtenisz kellemessége számít. Egy esemény, melyen nem gond egy negyvenhatos méretű teniszcipő elővarázslása és melyen Becker névvel is el lehet indulni. Egy esemény, melyen nem számít, ki melyik oldalhoz tartozik. Egy esemény, melynek neve: Hunguest Hotels Társasági Tenisztorna.
Valódi értéket képvisel a Hunguest Társasági Tenisztorna csapata, s bár manapság sokféle tenisztornát rendeznek, de ennek a tornának a közösség összetartó ereje adja meg az egyediségét - mondta Hülvely István, a HUNGUEST HOTELS ZRT. vezérigazgatója a minapi teniszverseny díjátadó gáláján. Kétségtelen, hogy a hazai teniszélet különleges és egyedi eseményének számít ez a társasági tenisztorna, amelynek nagyszerű és minden igényt kielégítő házigazdája  ezúttal a tapolcai Hunguest Hotel Pelion volt. Huszonnégy évvel ezelőtt Hunguest-Westel Társasági Tenisztorna elnevezéssel indította el a mára sikersztorivá nemesedett rendezvényt Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. és Sugár András, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. vezérigazgatója. Azóta vált hagyománnyá, hogy augusztus utolsó hétvégéjén az ország valamelyik teniszpályáján találkozik a társaság, a tenisz és a kultúra. 

Huszonnégy éve már, hogy a résztvevőkből baráti közösséget teremtett valamennyiük szenvedélyes szerelme a tenisz. Lelkesen és szeretettel vetik bele magukat az évenkénti versengésbe, jeleként annak is, hogy hitvallásukká vált a fehér sport, amely egészen különleges oázist képvisel. A Hunguest Hotels Társasági Tenisztornát - rendezője Forgács István és Varga Judit cége, a HGS PR és Rendezvényszervező Ügynökség - igazán egyedülállóvá éppen a társasági-közösségi jellege teszi. Itt mindenki jól érzi magát, itt szeretettel fogadják egymást, őszintén örülnek egymás sikerének, ezért is irigylésre méltó e torna hangulata. Örömtenisz ez a javából, azzal együtt, hogy e verseny teniszpályáin is ellenfelek ütnek egymásnak ászt, kivédhetetlen tenyerest, megállíthatatlan fonákot, olykor elemi erejű szervát. 


Itt jól megfér egymás mellett politikus, üzletember, egyetemi tanár, vállalati igazgató, orvos, ügyvéd, mérnök, színész, elnöki tanácsadó, alkotmányjogász, itt nincs jobb- és baloldali tenisz. Egyetlen dolog számít: a mindent és mindenkit összekötő közös szenvedély, a tenisz és a barátság. Többen még a családi programjaikat is lemondják, ha az a társasági tenisztorna időpontjára esik. E társasági tenisztorna hagyománya, hogy egyszemélyes színházi estek és gasztronómiai bemutatók is várják a résztvevőket, korábban Székhelyi József, Pindroch Csaba, Jordán Tamás, az idén Kálloy Molnár Péter hozta el színjátékát. Székhelyi József versenyzőként is régóta részese volt e társasági tenisztornának, s milyen is a sors, négy nappal az idei verseny kezdete előtt hunyt el. Emlékét a tapolcai versenyen is megidézték. Bizonyos, hogy a jövő évi, huszonötödik Hunguest Hotels Társasági tenisztornán versenykategória is őrzi majd a népszerű színész, a szeretett teniszjátékos nevét.