Rockrobbanás: a Dinamit a Várkert Bazárban

Mix Online - Rockrobbanás: a Dinamit a Várkert Bazárban - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
mti | 2018. 09. 03. 12:52:23
Rockrobbanás: a Dinamit a Várkert Bazárban A Dinamit együttes legjobb dalait hallhatja a közönség a Várkert Bazárban rendezendő pénteki koncerten, a Volt egyszer egy Ifipark sorozat részeként.
Az 1979-ben supergroupként alakult Dinamit együttest tehetséges zenészek alkották ugyan, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan "állami rockzenekarként" tartották számon, ezért 1982-ben feloszlottak. Mintegy harminc év szünet után 2009-ben alakultak újra, jövőre pedig negyvenéves jubileumi koncertet is terveznek az eredeti felállással - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Németh Gábor, a zenekar dobosa.
    A zenész kiemelte, hogy a Várkert Bazár egykori színpada legendás helyszín volt, ahol a kor legismertebb bandái léphettek fel. "Mindenki ismert mindenkit, mindenki találkozott mindenkivel, aktív könnyűzenei élet volt akkoriban" - emlékezett vissza.
    Németh Gábor elmondta, hogy az ismert együttesek tagjaiból álló Dinamit zenekar az első nagylemezéből 250 ezer példányt adott el, kirobbanó sikert arattak szinte azonnal. "Havi 40-45 bulit csináltunk (...) ez valóban egy supergroup volt, hiszen minden egyes tag a hangszerének a mestere volt" - emelte ki. Az eredeti együttesbe Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor pedig a Skorpióból érkezett.
    A mostani felállásban Rudán Joe énekel, Szűcs Antal Gábor gitározik, Zselencz László basszusgitározik, Németh Gábor dobol, Hornok István a billentyűs. Ez a zenekar hat éve játszik együtt, ezt a felállást hallhatja a Várkert Bazár közönsége is. A pénteki, mintegy kétórás koncerten a legnagyobb slágerek mellett az új lemez néhány dala is megszólal majd.
    A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a korszak egyik szimbólumává vált Budai Ifjúsági Park, az Ifipark. A nyári koncertsorozat ezeket az időket kívánja felidézni.