Szapora az LMP

Mix Online - Szapora az LMP - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Regös István | 2018. 08. 26. 8:00:00
Szapora az LMP Végre rájöttem, honnan ered a „párt” szó. Szerintem az a gyülekezet, ahol néhány ember összejön, vagyis kettesével „párt” alkotnak, merthogy nincsenek többen. Innen ered, hogy magukat „pár-t”-nak hívják. Ezek a pártok tulajdonképpen nem is léteznek. De szívesen lépnek be néhányan, vagyis páran, mert szinte mindenkinek jut valamilyen tisztség.
Mi több, ezeknek a kis törpe pártoknak nem elég egy elnök, biztosan megfigyelték, mindig választanak társelnököt is. Ez azért is fontos, mert az elnöktársak elsősorban egymás kinyírásával foglalkoznak. Megalakulnak, megválasztják a tucatnyi saját vezetőjüket, hirtelen lesz nekik országos elnökük, megyei elnökük (természetesen tagság nélkül). Működni kezd az etikai bizottság, mint például az LMP-ben. Mit csináljon egy etikai bizottság, kiket vizsgáljon etikailag, ha egyszer nincs tagság? Ennek azért előnye is van. Ha nincs tagság, nincs etikai vétség. 

Még céljuk sincs

Maradjunk még egy percig a címben már említett LMP-nél és kezdjük a végükkel! Ha egyszer nincs tagság, attól még nem ijed meg az etikai bizottság, az országos pártigazgató és még mittudomén, kicsoda. Hipp-hopp, nekiesnek saját vezetőiknek és úgy osztogatják a fegyelmi büntetéseket, mintha ők lennének a párt vezetői. És most már ott tartunk, hogy több társelnököt fogyasztott el az LMP, mint az összes többi párt. Az ajtót Szél Bernadett zárta vagy csapta be, mert végül saját dugájába dőlt. Így végképp nem létezővé alakította ezt az amúgy sem létező pártot. Mert ugye, az alapítói eltűntek, Schiffer ügyvéd úr már leszállt erről a hajóról, egy ideig még társelnökösködött, meg képviselősködött, de aztán ebből is elege lett. A pártból részben nagyobb darabok, részben személyek hullottak a politika légterébe és lettek olyan pártok, mint a Párbeszéd, részben Együtt és még mittudomén hány.


Micsoda szó: társelnök!

Az utolsó előtti társelnök tulajdonképpen az egyetlen, aki a középszerűségből egy csöppet ki tudta dugni a fejét, Szél Bernadett volt. Eszem ágában sincs viccelődni a nevével, olcsó humor lenne. De annyit hallottam ettől a pengearcú hölgytől, hogy majd a Szél-kormány (és ezt magára vonatkoztatta) megmutatja, hogyan kell az országot a morális válságból kiemelni. Mondta ő, aki egy olyan párt vezetője volt, ahol botrányt botrány követett. Szélék odáig jutottak, hogy elnökségi értekezleteiken, ha úgy adódott, és adódott, már verekedtek is. Szél Bernadett akkor még nem mondott le a társelnökségről, megvárta, amíg össze-vissza büntetgethetik az ismeretlen senkik. És ez volt ennek a pártnak a vége. Az hogy darabokra hullott már többször valóságban vagy csak ideológiailag, puszta tény. Teljesen hiteltelenek, akik voltak már minden és bebizonyították, hogy lehet más a politika, mert amit ők csináltak, az az eddigiektől eltérően még undokabb lett. Lényeg, hogy a Szél-kormányra még egy ideig várnia kell Szél Bernadettnek. És most sem adta vissza parlamenti mandátumát, gondolom, megvárja, amíg pártjából is kizárják és végül tényleg pár ember vallja magát LMP-snek.

 

Az ellenzék lehet konstruktív

Szomorú ez nagyon, mert minden hatalomnak szüksége van valódi, korrekt ellenzékre, ugyanis az ellenzék legitimizálja a kormányzást. Nem is tudom már felsorolni, mennyi, magát baloldalinak nevezett pártocska kelt ki a politikai tojásból és bizonyult zápnak, el is dobták őket. Volt az Együtt, amely pártra az volt a jellemző, hogy csak páran vannak és annyira nem akartak senkivel együttműködni, hogy Együtt helyett „Külön” lett a nevük. De volt a Szolidaritás, már sehol nincs, mert nem egy modern világot akartak építeni, hanem keresték a koncot és a semmit osztogatták. Így aztán ma már, amikor megint új identitását keresi a Jobbik, alakul valami még jobb. A fiatalok gondolták, hogy belovagolnak a Momentummal a Parlamentbe, de leginkább a lovat keresik. Már őket is avíttnak tekintik. Hát akkor merre tart a világ? Egy párthoz nem elég a pénz, nem elég néhány köpönyegforgató tag. Egy párthoz szükséges igazi vezéregyéniség, valódi bátorság, céltudatosság, kitartás és mérhetetlen ütésállóság. Ha valaki tud ilyet, szóljon! Szívesen készítek vele interjút!