56. Bundesliga idény

Mix Online - 56. Bundesliga idény - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Mogyorósi Géza | 2018. 08. 21. 8:00:16
56. Bundesliga idény Lassan kiheverik a német drukkerek, hogy Franciaország lett az idei orosz labdarúgó vébé győztese. A gallok remek játékkal másodszor irtak focitörténelmet, míg a germán nemzeti tizenegy ötödik diadaláról álmodozott.
Nem tudom, hogy a  mezgyárak mikor állították le az ötcsillagos német trikók termelését, de legkésőbb június 27-én. Emlékezetes gyásznap lett ez az EU legnépesebb államában. Dél-Korea lelkes együttese 2:0-ra darálta be a tébláboló, bénázó germán gárdát. Nagy pofon ez a négyszeres világbajnok (1954, 1974, 1990, 2014) német büszkeségnek. Sokan nem értjük, hogy miért marad – elméletileg – 2022-ig szövetségi tréner Jogi Löw? 

Ám lassan vége a foci letargiának (és a nyárnak) az NSZK-ban. Augusztus 24-én rajtol az 56. Bundesliga szezon. Lehet megint sört cipelni, reménykedni, szurkolni! A másféltucat első osztályú csapat bő 300 meccset játszik majd a 2018/19-es idényben. Egy-egy rangadót átlag 40-80 ezer ember néz meg a lelátókról, s legalább egy magyarországnyi focibarát pedig a tévé előtt izgul. Úgy hallom, hogy a sorozatban bajnokságot nyerő FC Bayernnek van a legtöbb rajongója belföldön – de tán külhonban is. Augusztus negyedik péntekjén a müncheni srácok a TSG 1899 Hoffenheim együttesével gurigáznak majd. 

Az idős, zseniális Jupp Heynckestől Nico Kovac vette át a sikerhez szokott bajor sportbrigád karmesteri pálcáját a friss idényben. Dárdai Pál marad az egyetlen első ligás fővárosi klub vezető edzője. A Hertha BSC bázisa továbbra is a berlini Olympiastadion – de új labdarúgó aréna tervéről is csiripelnek a Spree-parti verebek. Itt most mosolyszünet – csak már a korszerű nemzetközi reptér (BER) készülne el végre, de erre a következő Bundesliga szezonban sem lesz remény.

A 18 top klub játékosai csak szenteste lazíthatnak – december 23-áig rúgják a bőrt. S pár hetes téliszünet után ismét mezt öltenek Münchentől Lipcséig és Dortmundtól Mainzig a gyepsztárok. Záróra június végén! Majd szólok időben!