Özil és a többiek

Mix Online - Özil és a többiek - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Dalia László | 2018. 07. 06. 8:01:17
Özil és a többiek Régi vicc, mégis nagyon találó a mókus esete a patkánnyal. E szerint a mókus is patkány, csak sokkal jobb a píárja. Mostanság gyakran rácsodálkozunk, hogy már a celebeknek is pr tanácsadójuk, sajtófőnökük, menedzserük van, mégis a sztárok néha kapitálisat hibáznak. Persze, ők is lehetnek önfejűek, de miután műveltségnek, természetese intelligenciának többnyire híján vannak, ez a butaság csúnyán megbosszulja magát.
Özil pár nap alatt közellenség lett Németországban, pedig kedvelték a  török származású srácot, mert szegény sorból verekedte fel magát kiugró tehetséggel, s játszott már a Real Madridban és az Arsenalban, s mindenekelőtt a német válogatottban. Már az apja is gyerekként került Németországba, s előbb fémmunkásként, majd baromfi termék kereskedőként kereste a kenyeret. A negyedik fiú, Özil zárkózott gyerek volt, nem barátkozott, de a fociban megtalálta a világát. És szerették, az apja menedzselte, s a Real Madridban kötött ki. Apa és fia viszont összevesztek a pénzen, s a végén még perre is mentek. Özilnek ez sem ártott, bár kiderült, Perez elnök nem bánta, hogy átigazolt az Arsenalhoz, mert szerinte nőbolond volt, pontosabban nőfüggő. Azért sem haragudott rá senki, hogy mint  hithű muzulmán, elzarándokolt Mekkába. 

Özil vesszőfutása akkor kezdődött, amikor Londonban, a  török követségen Gündogannal átadtak egy-egy mezt  Erdogan elnöknek. Világszerte megszólták és már a németek sem szerették annyira, hiszen Merkel kancellár Hitlerhez hasonlította a török elnököt. Kétségtelen, Erdogan mindennel szembe megy, amit Özil Németországban tanulhatott, a török börtönökben 150 ezren ülnek semmitmondó vádak alapján. S Özil mellesleg a rasszizmus elleni FIFA kampány egyik arca volt. Vajon tudta, hogy mihez adta a nevét, arcát?

Löw kapitány rosszul mérte fel a közhangulatot, pedig Gündogant meccs közben is kifütyülték, s megrongálták az autóját, mégis beválogatta mindkét Erdogan-hívőt. Utóbb mind több játékos állítja, hogy Özilék miatt esett szét a csapat. Egyébként Özil nem játszott se jobban, se rosszabbul, mint a többiek, de elsősorban őt kezdték ki.És még el sem ült a vihar, Özil megfejelte a balhét, legújabb a barátnőjével Santorinin pózolt, amikor a német válogatott épp a brazilok ellen játszott volna, ha ki nem esik. Innen már minden duplán számít, az is, hogy Özil nem szokta énekelni a német himnuszt.