Vihar: már csak egy-kétezer fogyasztónál nincs áram

Mix Online - Vihar: már csak egy-kétezer fogyasztónál nincs áram - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2018. 06. 13. 19:30:04
Vihar: már csak egy-kétezer fogyasztónál nincs áram A Nemzeti Közművek kijavította a vihar okozta hálózati károk 95 százalékát - tájékoztatta a társaság az MTI-t szerdán.
A közlemény szerint az esti órákig sikerül megszüntetni valamennyi nagy kiterjedésű, több ügyfélcsoportot érintő középfeszültségű üzemzavart. Dánszentmiklósón, Csemőn, Kunadacson és Lakiteleken dolgoznak még a szerelők. 
    Csütörtökön a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hibák javításával folytatódik a munka.
    A Nemzeti Közműveknél kétszázötven ember 100 szerelőkocsival, 60 munkagéppel dolgozott azon, hogy néhány óra alatt kijavítsák a vihar okozta hálózati károk többségét, és újra biztosítsák a folyamatos villamosenergia-ellátást az ügyfelek számára. A cég több száz munkatársa látott neki már az éjszaka, hogy mielőbb felszámolja a vihar okozta tömeges üzemzavart. Ennek köszönhetően késő délutánra az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma százezerről egy-két ezerre csökkent. A telefonos ügyfélszolgálat emelt létszámmal fogadta hívásokat, néhány óra alatt csaknem háromezer hibabejelentés érkezett - közölték.