Stuttgarti tenisztorna: Fucsovics a második fordulóban

Mix Online - Stuttgarti tenisztorna: Fucsovics a második fordulóban - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
mti | 2018. 06. 13. 13:00:56
Stuttgarti tenisztorna: Fucsovics a második fordulóban Fucsovics Márton bejutott a 730 ezer euró összdíjazású (235 millió forint) stuttgarti füvespályás férfi tenisztorna második fordulójába.
A világranglistán 46. magyar játékosnak a tavalyival ellentétben idén már nem kellett selejtezőt vívnia a németországi versenyen, ahol első ellenfele a főtáblán a kvalifikációból érkezett Denis Kudla (112.) volt. Az amerikai Fucsovicshoz hasonlóan 26 éves, és eddigi egyetlen meccsüket ő nyerte meg tavaly az Indian Wells-i selejtezőben 6:3, 6:3-ra.
    A nyíregyházi teniszező kedden 3:0-ra, majd egy bréklabdát hárítva 5:2-re elhúzott, aztán 5:3-nál első szettlabdáját értékesítve hozta a nyitójátszmát. A folytatásban is a rendkívül stabilan ütő Fucsovics akarata érvényesült, aki 2:2-nél brékelt, majd előnyét megtartva 68 perc alatt győzött. 
    A magyar játékos a nyolcaddöntőben a hetedik helyen kiemelt kanadai Milos Raoniccsal (35. a világranglistán) vagy a bosnyák Mirza Basiccsal (78.) találkozik.
    Fucsovics eredetileg kedd délutánra kiírt páros mérkőzését az eső miatt szerdára halasztották. A magyar játékos a hazai közönség előtt szereplő Mischa Zverev oldalán indul, első ellenfelük egy thaiföldi duó lesz.
    Páros, nyolcaddöntő:
    --------------------
Fucsovics Márton, Mischa Zverev (magyar, német)-Sanchai Ratiwatana, Sonchat Ratiwatana (thaiföldi) szerdán játsszák

    korábban, egyes 1. forduló:
    ---------------------------
Fucsovics Márton-Denis Kudla (amerikai) 6:3, 6:4