Nyári vakáció: a németek nem diétáznak

Mix Online - Nyári vakáció: a németek nem diétáznak - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2018. 06. 13. 8:45:47
Nyári vakáció: a németek nem diétáznak Az EU legnépesebb, jóléti tagállamában 2018-ban sem a spórolásról és a fogyókúráról szól az élet! Sült csülök, kolbász illatot hoz-visz a szél Berlintől Bajorországig. Fogy a pizza és a döner is, míg a németek (el)híznak. Kezdődhet a vakáció!
A már a belföldi, külhoni nyaralás ideje alatt is a 2018-as  bajorországi Oktoberfestről álmodozó, éhes-szomjas-mohó népeket az sem aggasztja, hogy Angela Merkel birodalmában évente 20-25-ször annyi halálos áldozata van a túlzott szeszfogyasztásnak, mint a közlekedési baleseteknek. A kánikulában is jogsik ezreitől búcsúznak a részeg autósok!

Ám az NSZK-ban lakók háromötöde úgy véli, hogy egészségesen él. Hm! A szakemberek szerint valójában ez csak a nők 13 és a férfiak 9 százalékára igaz. A legsúlyosabb gond már évtizedek óta a mozgáshiány! A kolbász 2018-ban is kelendőbb, mint a friss gyümölcs. A sör Münchenben, Berlinben is jobban ízlik a buborékmentes ásványvíznél. Évente 70-80 ezer alkoholistát temetnek az NSZK-ban. Pláne, hogy tévé, a PC előtt vidámabb iddogálni, ücsörögni, mint egy bringa, avagy paripa nyergében.