Hosszú álom

Mix Online - Hosszú álom - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Regös István | 2018. 05. 10. 8:00:00
Hosszú álom Örülök, hogy nem azt a címet kellett adnom, bár volt ilyen veszély, hogy Bosszú álom. Mi, olvasók, még emlékszünk, hogy alig fél évvel ezelőtt hangos volt a média, zengtek a médiumok, ki így, ki úgy, de Hosszú Katinka kálváriájáról szinte mindenki írt. Voltak drukkerek és akadtak ellendrukkerek is. Szinte olyan volt a sajtó, mint egy angol bukméker iroda, lehetett fogadni arra, hogy elválik, vagy együtt marad a Hosszú-házaspár.
Tény, ami tény, nem túl hosszú volt a házasságuk, az együttélésük, amikor is annyira felgyülemlettek a konfliktusok, hogy hipp-hopp, még beszélő viszonyban sem maradtak. A férj nem edzette Katinkát, mint versenyzőt, Katinka pedig nem tekintett rá, sem edzőként, sem férjként.

Szép volt Tusup!

Aztán volt egy drámai magánszám, gondolom, mindenki emlékszik, amikor az Év sportolója-díjat átadták, Shane Tusup zengzetes magyar szöveget próbált papírból felolvasni, könnyeivel küszködve. Ország-világ előtt beismerte hibáit, vagyis megvallotta, hogy a sikerek őt is elvakították, és azt hitte, neki már mindent szabad. Nem számolt azzal, hogy Hosszú Katinka nem munkadarab, hanem egy élő, szenzációs képességű ember, akinek nem csak fejlett izmai vannak, kitűnő úszótechnikája, hanem lelke is. Amikor elkezdett fájni neki az úszás és azt túlszárnyalta a parton szaladgáló edzőférj ordítozása, bedobta a törölközőt. Eleinte mindenki azt hitte, hogy ezek a külső jelek nem jelentenek többet egy kis mosolyszünetnél. A mosolyból azonban mogorvaság lett és a dolog itt kezdett veszélyessé válni. Hosszú Katinka átmenetileg abbahagyta az edzést, és így lett újra központi téma a házassága. Igen, a nagyközönséget valóban érdekelni kezdte, mi lesz Hosszú Katinka versenyzői sorsa. Lehet-e ennyi hónapot kihagyni és újra győztesen visszatérni a medencébe?


A nagy visszatérés

Miért ne lehetne? Női sportolók százai szülnek gyereket és ezalatt az idő alatt természetesen nem versenyeznek. Aztán visszatérve még erősebben, még nagyobb akarattal belevethetik magukat az élsportba, és a nemzetközi tapasztalat szerint, újabb világbajnoki, olimpiai érmeket szerezhetnek. Így hát ennyit Hosszú Katinka esélyeiről! Merthogy nem felejtett el úszni, az biztos. A lelki tényezők fogják eldönteni, merre van az előre, és lesznek-e olyanok, akik a versenyeken majd megelőzik Hosszú Katinkát. Mondhatnám azt is, hogy hála istennek, Tusupék valamiért megokosodtak. Mert ugye, ők nemcsak férj és feleség, üzlettársak, edző és tanítványa voltak, hanem ezer szállal összetartozó pár is. Nem kevés pénzről is szó volt ugye, az Iron Lady világsiker lett, de mint tudjuk, az idő elősegíti a felejtést, és ha egy sportoló egyre kevesebb sikert ér el, a termék, amit előállít, ugyanúgy veszít értékéből.


Ketten könnyebb, mint egyedül

Ezért örültem annyira, hogy a hosszan tartó vívódás után Tusupék ország-világ elé tárták a kibékülésüket, ha nem is túl nagy csinnadrattával. Hosszú Katinka és Shane Tusup újra egy pár, remélhetőleg felgyorsul az üzlet is, meg Hosszú Katinka is, mármint a medencében. Ez azt jelenti, hogy van remény a visszatérésre, és mint értesültünk róla, alig egy hónap múlva már talán bizonyíthat is az Európa-bajnokságon. Magam részéről tiszta szívemből szurkolok neki és Tusupra sem haragszom. Talán még nem ismeri a magyar mondást: „Más kárán tanul az okos és nem a sajátján!” Most már csak az kell, hogy a magyar média jól viselkedjen, ne zaklassa a házaspárt, és hagyják, hogy újra életelemük legyen a víz. Egy picit azért mégis féltem őket, mert ha netán nem jönne be azonnal a siker, ismerve az újságíró társadalmat, képesek még a csontot is lerágni róluk. Hosszú Katinkát azonban nem olyan fából faragták, hogy könnyedén feladja, bízom benne, hogy teljes odaadással, hatalmas tehetségét újra megcsillogtatva, már az idén sok örömet okoz az őt szerető, lelkes közönségének.