Összedolgozik a Matolcsy család

Mix Online - Összedolgozik a Matolcsy család - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
24.hu, mix | 2018. 03. 13. 12:37:58
Összedolgozik a Matolcsy család Matolcsy György fiának cége megvette, unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. A jegybank szerint semmi közünk ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét.Tud élni az MNB elnök, de hogy meddig tart az édes élet, arról majd a szavazók döntenek április 8-án.
Nem akárhol láttuk, egymás után többször Matolcsy Györgyöt és feleségét, Matolcsy – korábbi nevén Vajda Zitát: egy 400 millió forint körüli értékű, háromszintes, nagyjából 500 négyzetméteres luxusingatlannál. Az álomotthont úgy veszi igénybe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) első embere, hogy amennyire csak lehetséges, rejtve legyen a nyilvánosság elől, így mindeddig el tudta kerülni, hogy számot adjon arról, miből futja az ingatlan használatára.

„A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes nyugodt mellékutcában, erdő mellett, harapni való tiszta levegőben, néhány éve provanszi stílusban, a legnemesebb anyagokból minden részletében finoman kidolgozva épült mediterrán jellegű luxusvilla. E ház tulajdonosa, ha a napi hajsza után hazaér, mély lélegzetet kell hogy vegyen a friss erdei levegőből, és kiülhet a kerti nyugágyak egyikébe, vagy télen beülhet az elegáns nappaliban egy kényelmes fotelba a kandallóban duruzsoló tűz mellé, és úgy érezheti magát, mintha nem is Budapesten volna, hanem Svájc vagy a francia Alpok kis falujának elegáns polgárvillájában, erdei környezetben, tiszta hegyi levegőben, csendben és tökéletes nyugalomban” – nincs egy éve sem, hogy így hirdették a II. kerületi Páfránykert utcai házat. Bár a budai luxusingatlanokra specializálódott ingatlaniroda aktuális ajánlatai között már nem található, de a hirdetés tárolt változata elérhető volt cikkünk megjelenésekor, azonban nem sokkal később, délelőtt 8-9 tájban törölték. Azonban egy másik oldalról nem törölték, azon még több kép van, kattintsák bátran.

A képre kattintva elérhető hirdetésben érdemes a galériát végigkattintani, valóban impozánsan néz ki a 470 négyzetméteres lakóterületet 100 négyzetméteres garázzsal megtoldó, öt hatalmas szobával rendelkező, csaknem 1300 négyzetméteres telken levő ház. Olyan tágas, hogy úgy is hirdették: a szülői lakosztály nagyobb mint más család egész lakása.

A hirdetésben 430 millió forintért kínálták a luxusingatlant. Ezt vásárolta meg a Magyar Stratégiai Zrt. tavaly nyáron, szeptember közepén pedig ide tette át székhelyét is. A cég egyszemélyes tulajdonosa és vezérigazgatója Matolcsy György egyik fia, Matolcsy Ádám. Az adásvételhez hitelt kellett felvenni, a tulajdoni lap tanúsága szerint a kölcsönt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank nyújtotta, ennek a jelzálogjoga van bejegyezve 280 millió forint értékben.

A Matolcsy-fiú cége ingatlan adásvétellel, bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozik a tevékenységi körei szerint, székhelyén kívül telephelye nincs, vagyis egyedül a Párfánykert utcában van jelen. Ám életszerűtlen, hogy a város szélén, elegáns környezetben, egy háromszintes, nettó 470 négyzetméter lakóterületű ingatlanban csakis ingatlanközvetítői, -forgalmazói tevékenység folyna – pláne úgy, hogy a cégnek egyébként még honlapja sincs. És valóban többről van szó egyszerű ingatlanirodánál.

Ezt a luxuslakóházat használja Matolcsy György is – bizonyosodott meg lapunk az elmúlt napokban, miután erről szóló információ futott be szerkesztőségünkhöz.

Március 5-én, hétfőn reggel negyed 9 után a házhoz érkezett egy Mercedes-kisbusz, a sofőr kiszállt, kinyitotta a kaput, betolatott, majd úgy 20 perc múlva elindult.