A halál szelétől a bronzig

Mix Online - A halál szelétől a bronzig - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
MES | 2018. 02. 13. 12:13:22
A halál szelétől a bronzig A PyeongChangban megrendezett Téli Olimpiai Játékok nagyszerű élményt nyújtanak, különösen az első aranyérmékkel, de a kanadai snowboardozó, Mark McMorris története, aki szombaton bronzérmet nyert, mindent felülmúló.

Az észak-amerikainak sikerült feljutnia a dobogóra Dél-Koreában, bemutatva az újrakezdés képességét, miután 2017 márciusában szörnyű balesetet szenvedett a kanadai Whistler Backcountry hegységben.
Mark McMorris 2017 márciusában egy fának ütközött, és többszörös törést szenvedett: a bal karban, a bordákban, a medencében és az állkapcsában. Mindezek mellett lépszakadása és bal tüdő összeomlása is volt. Sokáig volt az intenzív osztály lakója és nem sok jót jósoltak a felépülésére, de a kanadai óriási élni akarással, fantasztikus gyógyulással, és hihetetlen edzésmunkával, nem csupán túlélte a szörnyű balesetet, de visszakapaszkodott az élvonalba.
PyeongChangban Mark McMorris 85,20 pontot kapott a snowboard slopestyle ugrására és ezzel bronzérmes lett. Így lett Ő a snowboardtörténelem legnagyobb győztese a halál felett.