Bajor oldtimer buli

Mix Online - Bajor oldtimer buli - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2017. 12. 03. 8:51:39
Bajor oldtimer buli Mikulás után tárja szélesre a kapuit a Retro Classics Bavaria elnevezésű veterán mustra. Trabantra, Zaporozsecre áhítozó, szegény autósok ne nagyon vágyakozzanak Nürnbergbe, mert a háborútól és tengeri sóslevegőtől megkímélt délnémet régióban nem olcsók az agg modellek.
A hajdani szocialista tábor típusaiból akadnak még csinos, 30-40 esztendős verdák Magyarországon. Ám a jó állapotú, nyugati modellek rajongói a Lajtán túl lelhetik meg álmaik veterán négykerekűjét. Aki Ausztriánál messzebb merészkedik, az december 8. és 10. között csodakocsikban gyönyörködhet Bajorországban. Az 50-es évek BMW, Merci, Porsche, VW Bogár kínálata lenyűgöző. S olasz, francia, brit régi autókból sem lesz hiány a Retro Classics Bavaria standjain.

Karácsony közeledtével emitt egy csinos Fiat kupé, amott elfelejtett Simca, Rover várja majd új tulaját. S a 200 km/h feletti suhanásra tervezett (jobb- és balkormányos) Jaguarok, Tridentek, MG-k, s Rolls-Royce gyűjtők köre is népes. Mivel a banki kamatok megugrása 2018-ban sem reális „veszély” az EU mind több államában lett divat (az ingatlan vásárlás mellett) típustiszta öreg járművekbe – robogó, motor, sportkocsi, kombi, mikrobusz – fektetni a családi bevételek egy részét.