Tök jó receptajánlat

Mix Online - Tök jó receptajánlat - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Szente Hilda-Somorai László | 2017. 11. 17. 13:00:06
Tök jó receptajánlat Az ősz adja a legtöbb vitaminban, ásványi anyagban gazdag élelmiszeralapokat, mint például a sütőtök. Egészséges, ízletes, finom és sokoldalúan felhasználható, itt van például egy remek sütőtökös recept.
Sokan nem szeretik, hogy egyre rövidebbek és egyre hűvösebbek a nappalok. Sokan viszont szeretik és csodálják az őszi természet csodálatos színeit, a hulló falevelek látványát, a kopaszodó fák ágai között átszűrődő napsugarakat.
Az viszont tény, hogy az ősz adja a legtöbb vitaminban, ásványi anyagban gazdag élelmiszeralapokat, mint például a sütőtök.

Még felsorolni is hosszú, hogy mennyiféle hasznos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír.
Fogyasztása jótékony hatást eredményez az emésztési gondokkal küszködőknek. A népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként is használták, alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázóknak is ideális. 
Nem igazán találunk még egy olyan zöldségfélét, amely egyszerre ennyi jó tulajdonsággal rendelkezik. Egészséges, ízletes, finom és sokoldalúan felhasználható
Készíthető belőle leves, főzelék, köret, ital, lekvár, de egyszerűen megsütve önmagában is fogyasztható.

Én nagyon szeretem, szinte minden héten készítek belőle valamit. 
Íme, kedvcsinálónak egy gyorsan elkészíthető, nagyon egyszerű étel…

Sült paprika, sütőtökös körettel, sült almával és dióval: A paprikát félbevágtam, sonkával töltöttem, a tetejére sajtot reszeltem. A sütőtököt apró kockára vágtam, medvehagymával és snidlinggel összekevertem, sütőben letakarva minimális zsiradékon kb. 20 percig sütöttem. Ezt követően egy almát és néhány szem diót tettem mellé, és további kb. 5-10 percig pirítottam. Ekkor már nem szabad lefedni.