Mire jó a párna az ágyban?

Mix Online - Mire jó a párna az ágyban? - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
napidoktor.hu | 2018. 08. 11. 17:41:22
Mire jó a párna az ágyban? Nyugalomra, lazításra, vagy érzéki hangulatra vágyunk? A párnáink elárulják helyettünk az esti terveinket. Vagy mégsem?
Érzéki párnacsata

A lakás legintimebb része a hálószoba, ennek kialakítása nagyban függ attól, hogy milyen beállítottságúak a partnerek. Ha épp túlfűtött hangulatban vagyunk, néhány hatalmas puha párna, vagy a finom selyemhuzatok megédesíthetik az esténket.

Helyezzünk minél több párnát az ágyra, remekül dekorálják még a legkisebb szobát is, feldobják a hangulatot. Spékeljük meg a látványt intenzív színekkel! A legerőteljesebb kontraszt a fehér piros kombináció által érvényesül. Míg a fehér a tisztaság és ártatlanság jelképe, addig a piros tökéletesen feldobja ennek makulátlan tisztaságát. Kényeztessük párunkat érzéki párnák között, így még erőteljesebb élményben részesíthetjük egymást.

Az ideális ébredés

Ha azonban pihenni szeretnénk, felejtsük el az extra párnákat! Kedvesünkhöz hasonlóan gerincünk is meghálálja a gondoskodást. Csak akkora párnát használjunk, amekkora a nyakhajlat alá befér, mert ez alátámasztja a nyaki gerincet és segít a kényelmes testhelyzet kialakításában. Ha lehet, egyáltalán ne használjunk nagypárnát! Arra törekedjünk, hogy a nyak és folytatásaként a fej szintén egyenes legyen, a gerinc ne hajoljon meg.

Épp ezért a különböző alvópózok szerint más-más párnára van szükségünk. Az oldalt fekvőket magas párna segítheti, hogy egyenes gerinccel feküdhessenek, a háton fekvők egy közepesen magas párna segítségével kaphatnak megfelelő alátámasztást, hason fekvőknek azonban csakis alacsony párnát ajánlott használni, hogy a lehető legkevesebb terhelés érje az izmokat és a nyakat.

Mit tegyünk, ha nem vagyunk elkötelezve egyik póz mellett sem? A legtöbb nő hason alszik el és oldalt fekve ébred. Ebben az esetben jöhet jól az emlékezőmatracokhoz hasonló anyagból készült párna. A különleges habbal töltött párna tökéletesen igazodik a fej súlyához és alakjához, így ideális alátámasztást tesz lehetővé, ráadásul magától visszanyeri eredeti alakját.

Bármi is a célunk, a lényeg, hogy érezzük jól magunkat az ágyunkban, a megfelelő párnaválasztás rövid és hosszútávon is meghálálja a figyelmességet!