Német kedvencek: VW és Merci

Mix Online - Német kedvencek: VW és Merci - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2017. 09. 13. 9:11:04
Német kedvencek: VW és Merci Az őszi, frankfurti autószalon (IAA 2017) megnyitója apropójából vessünk egy pillantást a 45 millió darabos járműparkkal "kínlódó"házigazdák négykerekű bizniszére! Az talán nem újdonság, hogy a német vevők hagyományosan a belföldi típusokat imádják.
A Volkswagen és a Mercedes-Benz van a topon az aktuális németországi eladási listákon. A bronzérem az Audinak jár. Az importált kocsik mezőnyében a ©koda a bajnok. A cseh modellekből eddig bő 120 ezer kelt el. A Renault (80 ezer) és a Hyundai (60 ezer) - kerekített adatok - kereskedők sem unatkoznak. A francia és koreai négykerekűeknél alig kevesebb fogyott Seatból és Fiatból.

Az olasz típusból első sorban a retro 500-as szériát kedvelik a német vevők: főleg a fiatalok és a nők körében sikk ez a bájos kiskocsi. A vadiúj Nissan, Mazda, Kia és Dacia sem ritka látvány a germán utakon. S mely márkák iránt a legszerényebb az érdeklődés az NSZK-ban? Hm. A Ladából, illetve Maseratiból naponta alig 3-4 darabot értékesítenek az EU legmotorizáltabb államában. És a Lexusért, Subaruért sem tolong a nép!