Judo VB: Változások a magyar csapatban

Mix Online - Judo VB: Változások a magyar csapatban - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
M. A. | 2017. 08. 12. 17:00:48
Judo VB: Változások a magyar csapatban Már csak kilenc nap van hátra a budapesti judo világbajnokság rajtjáig, de változások még most is történnek a csapatban. De Magyarország teljes létszámmal indul az egyéni küzdelmekben. A versenyzők és a szervezők is készen állnak a megmérettetésre.

Az augusztus 28-án kezdődő világbajnokság küzdelmeire eddig több, mint 130 ország, 790-től is több judósa adta le a nevezését. A rendező Magyarország teljes létszámmal indul az egyéni küzdelmekben, vagyis a férfiaknál és a nőknél is kilenc-kilenc versenyzőt indít.

Ahogyan Nagy András szakágvezető fogalmazott a változás: „egy kényszerű és egy örömteli”. A férfi 100 kilogrammos súlycsoportban Fogasy Gergő sérülés miatt nem vállalhatja az indulást, a helyére az első számú tartaléknak jelölt Ohát Zalán kerül, a Ceglédi VSE versenyzője ugyanebben a súlykategóriában lép majd tatamira.

A kényszerű változás után az „örömteli” hír: „Eldőlt, hogy a riói olimpikon Karakas Hédi visszatér az 57 kilogrammos súlycsoportba, az egyéni küzdelmek mellett a csapatversenyben is ebben a kategóriában szerepel majd” – mondta Nagy András.

A BHSE világbajnoki bronzérmesének súlycsoportváltásával teljessé vált a magyar válogatott az első vegyescsapat küzdelmekre is. Válogatottunk ezekben a napokban a tatai edzőtáborban készül.