Mentával a frissességért

Mix Online - Mentával a frissességért - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
M. A. | 2017. 08. 12. 13:26:46
Mentával a frissességért Már az ókori görögök is ismerték a menta jótékony hatásait, de manapság már nem csak a gyógyászatban, hanem az élelmiszeriparban és a szépségiparban is hasznát vesszük. Gyógyító erejét a benne található illóolajnak köszönheti. De gazdag folsavban, kalciumban, fluorban, vasban és cinktartalma is magas.

A menta egyik legfontosabb hatása, hogy élénkít, ezáltal frissítő hatással van a szervezetedre. Kutatások állítják, hogy sokkal hatásosabb a koffeinnél, így javasolt a reggeli kávé felcserélése a menta teára. Ráadásul görcsoldó hatása miatt akár a menstruációs görcsök ellen is alkalmazhatod a menta főzeté, de jót tesz az emésztésednek is: elmulasztja a haspuffadást, a hányingert, és a háborgó epét is megnyugtatja.

De a menta tea a tökéletes alak elérésében is segít. Egyrészt, erős íze miatt elűzi az étvágyat. Vagyis, ha esténként rád tör az óhatatlan nasi-vágy, akkor csak főzz meg egy menta teát, és kortyolgasd el.

Kifejezetten jó hatással van a belek mozgására és enyhíti a székrekedést. Ha nem vagy tea párti, akkor a vizedbe, turmixodba is rakhatod. Uborkával, citromfűvel még hatásosabban fejti ki a jótékony hatását, és még finom is.