Újabb Verstappen érkezik a Red Bullhoz

Mix Online - Újabb Verstappen érkezik a Red Bullhoz - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
M. A. | 2017. 05. 19. 17:54:29
Újabb Verstappen érkezik a Red Bullhoz Egy Verstappen, nem Verstappen - véli a Red Bull csapata, aki Max édesapját, a korábbi szintén Forma-1-es pilótát, Jos Verstappent is a csapathoz csábította. Az idősebbik Verstappen Helmut Markónak segít a tehetségek felkutatásában, és ez igazán testhez álló feladat neki.

Jos Verstappen a márka utánpótlásprogramjáért felelős tanácsadójának, Helmut Markónak lesz a jobb keze, feladata pedig, hogy újabb nagy reményű fiatal versenyzőket csábítson az osztrákokhoz.

Ezen a téren Marko eddig többnyire magára hagyatkozhatott. „Jos mindig is otthon mozgott a gokartozás világában, és a munkája, amit Maxnál végzett, a sikeresség jele. Megkérdeztük, lenne-e kedve és ideje arra, hogy különböző versenyeket látogasson meg a kedvünkért” – mondta Helmut Marko.

Az idősebbik Verstappen gokartos pályafutásától egészen az F1-es debütálásáig egyengette fia útját us, tanácsaival még a Toro Rossónál is folyamatosan ellátta őt. Ám miután egy éve a Spanyol Nagydíj előtt Marko előléptette Maxot a nagy csapathoz, tudatosan hátrébb lépett, s egy idő után már a versenyhelyszínekre sem kísérte el fiát.

Mostani kinevezésének időzítését érdekessé teszi, hogy a közelmúltban híre ment, Max nagyapja, Frans Verstappen megpróbál éket verni a Red Bull versenyzője és apja közé. Még Helmut Markóval is találkozott ez ügyben, arra figyelmeztetve az osztrákot, hogy Jos tönkre is teheti Max pályafutását, azért reméljük nem így lesz…