Orbán felügyeli a stadiont is

Mix Online - Orbán felügyeli a stadiont is - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
168 óra | 2017. 04. 21. 12:06:52
Orbán felügyeli a stadiont is Orbán Viktor miniszterelnök lesz annak a bizottságnak a feje, amely figyelemmel kíséri a Puskás Ferenc Stadion beruházásának alakulását. Maga Orbán Viktor felügyeli személyesen a Puskás-stadion beruházásának alakulását - szúrta ki a Magyar Közlönyben a 444.
A cikk szerint egy Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottságot hoznak létre, a testületnek az lesz a feladata, hogy "kövesse a Puskás Ferenc Stadion beruházás előrehaladását, javaslatot tegyen a kormánynak arra, milyen halaszthatatlan intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy 2019. október 31-ig befejezzék a beruházást."
A bizottság elnöke Orbán Viktor lesz.
A testületben helyet kapott Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, valamint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.
A bizottság elnöke és munkatársai munkájukat díjazás és költségtérítés nélkül látják el, havonta legalább egyszer tartanak ülést.
Az új, 67 ezer férőhelyes stadion nettó 142,85 milliárd forintért épülhet meg, a 444 cikke szerint az építkezésre kiválasztott konzorciumban több, kormányhoz közelinek mondható céget is találni.