Fecsegő alattvalók

Mix Online - Fecsegő alattvalók - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Dalia László | 2017. 04. 21. 8:00:17
Fecsegő alattvalók Zavar van a térben. A kormány nyomás alatt van, s ilyenkor egyre több a hiba, hiszen a kapkodás, a védekezés óhatatlanul hibázásra kényszeríti a nehézkes, amúgy is elkényelmesedett szervezetet. És ez a mamut amúgy sem mer megmozdulni, ha a gazdája nem engedi. A gyeplő pedig Orbán kezében van, aki nem lehet ott minden kilométerkőnél.
Bayer Zsolt már régóta osztja az észt, senkire és semmire nincs tekintettel, mert az ötös párttagkönyv, valamint Orbán támogatása mindenre feljogosítja. Az Echo tévén már három műsora fut, s bár nem az ő neve van kitéve a vezérigazgatói ajtóra, de a legfontosabb politikai adásokat ő uralja, tehát tekinthetjük megmondó embernek. S ő meg is felel ennek a szerepnek. Legutóbb például három főszerkesztő társának, Bencsik, Lovas és Huth uraknak adta elő, hogy akkor sincs baj, ha az Európai Néppárt kizárná a Fideszt, mert megvan a forgatókönyv, akkor a V4 országok külön frakciót alakítanak.Természetesen nem merték megkérdezni a fiúk, hogy honnan van az infó, mindenki elkönyvelte, hogy magától a nagyfőnöktől, akivel Bayer rendszeresen konzultálhat.

Bayert ezúttal nem ősi ellenfelei, a libsik és bolsik kezdték ki, hanem maga Orbán. A Magyar Nemzet ugyanis feltette a kérdést a miniszterelnöknek a néppárti tagságról, aki röviden csak annyit mondott "marhaság", majd később őrültségnek minősítette az egészet, azzal az indokkal, hogy ő nem akar kilépni a Néppártból, miért is tenné.Kizárásról nem beszélt, hiszen az rangon aluli lenne, fel sem merülhet, hogy az általa vezetett Fideszt bárki is ki akarná ebrudalni. Nos, ezek után két eset valószínű. Vagy Bayer elrugaszkodott a valóságtól és már ő akarja vezetni a Fideszt, vagy nagyképűen kifecsegte Orbán egyik vészforgatókönyvét. Mindkettő ostobaság, de akinek ekkora hatalmat adnak, az mer hülye lenni.

Orbán is elgaloppírozta magát CEU és civil ügyekben, de ő megteheti. Fölötte csak az ég van meg az isten. Ő biztos megbocsát majd magának, az alattvalóknak viszont nem. Ők csak fejvesztés terhe mellett hibázhatnak. Persze, a régieknek, akikkel együtt húzott csizmát a hadseregben vagy a kollégiumban, néha van visszatérés. Áderből is lehetett államelnök, igaz ehhez Kövér támogatására is szükség volt. Áder pedig CEU ügyben hajlandó volt az arcát is elveszíteni, nehogy még egyszer eljátssza a renoméját. Bár, ezúttal Orbán is jobban járt volna, ha Áder halált megvető bátorsággal az Alkotmánybíróságtól kér normakontrollt, akkor ugyanis Orbán vissza tudott vonulni, miután az amerikai kormány is kiállt a CEU mellett, sőt a törvény felfüggesztését kérte Orbán legnagyobb csalódására.