Felújították az ország egyetlen gyermek-idegsebészetét

Mix Online - Felújították az ország egyetlen gyermek-idegsebészetét - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
MTI | 2015. 12. 05. 8:30:08
Felújították az ország egyetlen gyermek-idegsebészetét Befejeződött az ország egyetlen gyermek-idegsebészeti osztályának teljes körű felújítása a fővárosi Amerikai úton található Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
    Kifejtették: az intézményben 2009-ben voltak nagyobb felújítási munkálatok, azok viszont nem érintették a gyermekosztályt. A modernizálás halaszthatatlanná vált, de azt a kórház önerőből nem tudta megvalósítani. Idén viszont mások mellett a Szerencsejáték Zrt. hozzájárulásának köszönhetően a gyermekosztályt is felújították.
    A munkák során átalakították a betegellátó helyiségeket és két nővérállomást is kialakítottak. Továbbá áthelyezték és zuhanyzóval is felszerelték az úgynevezett mamaszobát, ahol a szülők kényelmesen, a gyermekükhöz közel tölthetik az éjszakákat. Az osztály számára számos orvostechnológiai eszközt szereztek be, például őrzőmonitorokat, infúziós pumpákat, vérnyomásmérőket, elektromos tápszermelegítőket és csecsemőmérlegeket. 
    Mindemellett teljes modernizáción estek át az épületgépészeti és -villamossági, valamint orvostechnológiai hálózatok - olvasható a közleményben.