RSS Feed

Kezdődik a Látni és látszani kampány

Október 17-én kezdődik a Látni és látszani 2018 - egymásért elnevezésű kampány, melynek nyitórendezvényeként szakmai napot rendezett kedden az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Magyar Optikus Ipartestület az ORFK székházában. A Látás Hónapjában elindított kampánynak az idén is az a célja, hogy felhívja a figyelmet a balesetmentes közlekedés érdekében a látás és a láthatóság fontosságára.

MIX videó

Berci Gyulaházán

A Gyulaházának ítélt egymilliárdból múzeumot, interaktív kiállítást szeretnének kialakítani, melyben megjelenik a magyar űrkutatás, a múltat, a jelent, a jövőt is bemutató nemzetközi űregyüttműködés.

Hatoscsatorna

Vélemény

Mogyorósi Géza

Édesanyanyelvünk

Édesanyanyelvünk Ízlelgetem a magyar (?) reklám kerti bútozatának picurkát németes szövegkígyóját. Aszongya "Rattanhatású kerti szófaszett". Hm. Ez számomra inkább rettentő, mint kívánatos - pár fillérrel 290 ezer forint alatt. Nyelvében haldoklik a nemzet?

Sport

Kamion Eb: Kiss Norbert csak félig elégedett

A szezon előtt jobb eredményre számított, az idény során történtek miatt mégsem teljesen elégedetlen az összetett ötödik hellyel a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes gyorsasági kamionversenyzője.

További videók

  • Látogatás a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen

    A Csepel-szigeten létesült Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep felépülésével megvalósult a kontinens egyik legkorszerűbb létesítménye, amely egyéves próbaüzem után, 2010. augusztus 1-jén megkezdte üzemszerű működését. A BKSZTT működésének megkezdése előtt a budapesti szennyvíznek mindössze mintegy 50%-át tisztították. Ez olyan mértékű vízszennyezést eredményezett, amit a Duna öntisztuló képessége már nem bírt el; ami több, itt honos halfaj kipusztulásának veszélyével fenyegetett. A telep

  • SUHANJ! Fitnesz

    Magyarországon egyedülálló, látás- és mozgássérülteknek egyaránt akadálymentesített, de épek számára is igénybe vehető, integratív fitnesztermet nyitott, a Suhanj! Alapítvány.

  • Kolostorban a lámák közt

    A Tibeti vallás nem egy hitből álló vallás, gyakorolni kell.

Kultmix

Budapest, 1956 - Tommy Vig koncertje

Október 27-én szombaton este 19 órakor a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Életmód

Viszlát pánikroham!

A pánikroham egyre több és több ember mindennapjait keseríti meg, ám szerencsére már számos hatékony megoldás létezik a szorongás és az ezzel járó kellemetlen rohamok leküzdésére. Lássunk 7 szuper módszert, melyek már sokakon segítettek!

Viszlát pánikroham!
A WAMP visszatér a Millenárisra

A WAMP visszatér a Millenárisra

A WAMP októberben visszatér a Millenárisra, és az idén 15 éves Design Hét Budapest programjaként kezdi meg az őszi-téli szezonját. Ezen az alkalmon a vásár elsősorban a designerek közötti együttműködésekre, közös kollekciókra, tervezőpárosokra és alkotócsoportokra fókuszál oktatási- és szakmai szervezetek bevonásával.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Hosszú Katinka kedvenc halászleve

Mindenki szereti, de hiába tűnik egyszerűnek, nem mindenki tudja jól elkészíteni a híres bajai halászlevet. Hosszú István, a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő Hosszú Katinka édesapja árulta el a tökéletes halászlé titkát.

Nagyvilág

Berlin: belvárosi rodeó

Októberben a gyorshajtókra vadászó német zsaruk négy órás kontrolljuk alatt több, mint 8 ezer járművet „vettek nagyító alá”. A trafipax 940 száguldozót fotózott le a belvárosi körgyűrűn. A rekorder jogsiját bevonják!

Galéria

Mátravarázs

Mostohán bánunk a Mátrával, de csak azért, mert nem ismerjük. A Mátra gyönyörű, szívet-lelket felüdítő, levegője tiszta, mint a gyöngy, ormai, völgyei lelket nemesítőek. És még február végén is vár a hó és Galyatető, no meg Pásztó gyönyörű műemlékei.

Archívum

Felvonult az ősz

Lassan-lassan már az ősz is kifelé húz a naptárból. Mindezt támasztja alá, hogy a Fejér megyei Pázmándon a szüret után, szüreti felvonulást tartottak a helyi népviseletbe öltözött fiúk, lányok, asszonyok és férfiak.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ