RSS Feed

Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elmúlt évről szóló beszámolóját, amely szerint minimálisan csökkent a fővárosi regisztrált bűncselekmények száma 2017-ben. Tavaly a bűncselekmények száma 0,1 százalékkal - 62 934-ről 62 870-re - csökkent - olvasható a beszámolóban, amelyet 27 igen szavazattal, egyhangúlag fogadott el a testület.Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány a szavazás előtt azt mondta, hogy sikeres évet tudhatnak maguk mögött, a BRFK teljesítménye évről évre javuló tendenciát mutat.

MIX videó

A házi melegtészta

Mi is az a házi melegtészta?

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

Kottázzuk le a városmorajt!

Kottázzuk le a városmorajt! Budapest keresi a "hangját" - Kottázd le a város moraját! Ezzel a szlogennel hirdetett pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, amely szeretné megtalálni Budapest Dalát. Nagy dalkeresőben vagyunk mostanság, hiszen ezekben a napokban keresik Magyarország legjobb dalát is, amellyel ott lehetünk a májusi, lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon. S persze, a választások előtt egy egész ország keresi a saját hangját, s amíg megtalálja, van egy biztos hírünk is: az Ország Tojása már megvan.

Sport

A Groupama Aréna marad a válogatott otthona

A megújuló Puskás Ferenc Stadion átadásáig - vagyis idén és jövőre is - a fővárosi Groupama Arénában játssza hazai mérkőzéseit a magyar labdarúgó-válogatott.

További videók

Kultmix

Fotókiállítás a Fészekben

A Szebeni Műhely 2017-es Egri Alkotótelepének műveiből álló kiállítás megnyitójára került sor kedden a Fészek Galériában. A Hunguest Hotels által támogatott alkotótelep művészeti vezetője Szebeni András fotóművész, a kiállítás kurátora Kincses Károly fotómuzeológus volt. A falakon a mai magyar fotográfia elismert alkotóinak képei láthatók.

Életmód

Denevértitkok génelemzéssel

Génelemzéssel fejtette meg egy nemzetközi kutatócsoport, hogyan képesek egyes denevérfajok kizárólag véren élni. Rokonaival ellentétben, amelyek gyümölcsön, nektáron és rovarokon élnek, a vérszopó akár testsúlya felét kitevő mennyiségű vért képes meginni.

Denevértitkok génelemzéssel
Utazás Kiállítás a Hungexpón

Utazás Kiállítás a Hungexpón

Március első hétvégéjén rendezik az utazni vágyók körében oly népszerű Utazás Kiállítást a kőbányai vásárközpontban. Idén Marokkó lett a meghívott díszvendég, így most ezzel az afrikai országgal ismerkedhetünk meg behatóbban.

BMW3

Bulvár

A legnagyobb márkák között a magyar tervező

Egy Daalarna ruha is bekerült a 2017-es év legnépszerűbb esküvői ruhái közé az egyik legnívósabb esküvői magazin, a Hello May gyűjtésében. A nemzetközi toplistán Benes Anita alkotása olyan ismert márkák mellett szerepel, mint a Chloe, a Victoria Beckham vagy a Rue de Seine.

Nagyvilág

Horvátország "haldoklik"

Horvátország "haldoklik", a kormány pedig komolytalanul áll a kérdéshez - így bírálta saját minisztériuma intézkedéseit Marin Strmota horvát népesedésügyi államtitkár kedden, és nyilvánosan bejelentette lemondását tisztségéről.

Galéria

Cica mix

Édes kis bohókás háziállatok. Szeretjük őket, mert végtelenül kedvesek, sosem unják meg a hízelgést.

Archívum

Capri, az álomsziget

Azon a csodálatos itáliai szigeten, ahol kőhajításnyira Nápolytól hajdan görög telepesek éltek, ma szezontól függetlenül turisták nyüzsögnek. Ám minden este elcsendesül Capri. Csak a 7-8 ezer helybéli olasz és a pénzes szállodai vendégek iszogatnak-eszegetnek az éttermek teraszán.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ