RSS Feed

Az EU szálljon szembe Lengyelországgal és Magyarországgal

Az EU-nak szembe kell szállnia Lengyelországgal és Magyarországgal, mert a nemrégiben elfogadott lengyel civil törvény túltesz még a magyarországi szabályozáson is - írja az EUObserver brüsszeli hírportál véleményrovatában megjelent cikkében Goran Buldioski, az Európai Nyílt Társadalom Kezdeményezés igazgatója. Buldioski szerint a magyarok és a lengyelek úgy érezhetik, kormányaik megakadályozzák őket abban, hogy véleményüket szabadon kifejezzék a civil szervezeteken keresztül.

MIX videó

Ujjnyomatok nyomában

A daktiloszkópia nem magyar találmány, viszont mi voltunk a másodikak a világon, akik már 1904-ben levették az ujjnyomatokat.

Hatoscsatorna

Vélemény

Dalia László

Orbán és a kaukázusi kefir

Orbán és a kaukázusi kefir A kaukázusi kefírt sokan dicsérték már, s most hogy orvosi javallatra én is reggelente iszom belőle egy-klt decit, s megeszem hozzá egy banánt, még inkább érdekelnek a kommentek. No, nem a neten keresem a bejegyzéseket, csak érdekelne a kaukázusi titka.

Sport

Összetartás után világbajnokság

A 2017-es, december elsején kezdődő németországi női kézilabda-világbajnokság előtt november 20-án kezdődik az összetartás a lányoknak, majd Norvégiába utazik pár napra a válogatott, onnan még hazatér, és 30-án indul Németországba a vb-re.

További videók

  • Kedvenc ételem a Magyaros szűzérme.

    A belváros szívében egy kis eldugott utcában vár mindenkit a Regös vendéglő.

  • Mesék a börtönből

    Az egri börtönben a női fogvatartottak meséket mondanak cédére és elküldik a gyerekeiknek karácsonyra.

  • Gasztroparadicsom a piacon

    A hold utcai piaccsarnok galériája egyedülálló Magyarországon. Itt aztán mindenféle étket találni az orosztól a magyarosig, az ázsiaitól a tengeri halasig.

Kultmix

Új Beethoven múzeum Bécsben

Ludwig van Beethoven végre saját múzeumot kap második otthonában, Bécsben. Egykori döblingi lakását Bécs Város megbízásából emlékhelyből múzeummá alakították át, mely november 25-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az új múzeum a legfrissebb tudományos álláspont alapján mutatja be Beethoven életét, munkásságát és halláskárosodása miatt megélt szenvedéseit.

Életmód

Meddőségen is segít a D-vitamin

Az utóbbi években egyre többet tudunk meg a D-vitamin sokoldalúságáról. Hiányának fontos szerepe van az idegrendszeri, autoimmun betegségek, daganatos betegségek kialakulásában, de még a meddőségben és az elhízásban is fontos szerepe lehet.

Meddőségen is segít a D-vitamin
Futógépkapszulával a kilók ellen

Futógépkapszulával a kilók ellen

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend egy különleges futógép. A jelenleg ismert egyik legmodernebb eszköz segítségével könnyedén szabadulhatunk meg a súlyfeleslegtől és az egészségünkre is rendkívül jó hatással bír.

BMW3

Bulvár

Lezárult A Dal 2018 jelentkezési szakasza

A Duna Televízió dalválasztó műsorának mezőnyébe november 20. éjfélig lehetett pályázni. A Dal 2018 kiírására idén több mint 350 pályamű érkezett. Most a szakmai előzsűrin a sor, hogy kiválassza a mezőny 30 legjobb dalát, amelyeknek a januárban kezdődő élő adások során szurkolhatnak a közmédia nézői. Idén is számos műfajból neveztek dalokat, már ismert és még a pályájuk elején álló előadók egyaránt.

Nagyvilág

Romániának a Patriot kell

Elfogadta a román parlament kedden az amerikai Patriot rakétavédelmi rendszer beszerzéséről szóló törvényt. képviselőház azt követően szavazott, hogy egy nappal korábban a szenátus is áldását adta a november elején a bukaresti kormány által beterjesztett jogszabályra.

Galéria

Mátravarázs

Mostohán bánunk a Mátrával, de csak azért, mert nem ismerjük. A Mátra gyönyörű, szívet-lelket felüdítő, levegője tiszta, mint a gyöngy, ormai, völgyei lelket nemesítőek. És még február végén is vár a hó és Galyatető, no meg Pásztó gyönyörű műemlékei.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ