RSS Feed

Kongresszuson a nyári mikulások

A dániai Bakkenben minden nyáron összegyűlnek a világ Mikulásai, hogy megünnepeljék a karácsonyt, az ünnepi hangulatot, és a varázslatot. A Nemzetközi Mikulás Kongresszuson első alkalommal képviseltette magát magyarországi vendég, a Pécsi Mikulás. A nyári Mikulástalálkozó és a július végi ünnepség idén 60. alkalommal került megrendezésre a Koppenhága melletti településen. Az eseményen Magyarországot a Pécsi Mikulás és segítője képviselte.

MIX videó

Kapolcska fesztivál

Idén először került megrendezésre a minden elemében gyerekeknek szóló művészeti tábor- és aprócska fesztivál, ahol koncertek, színházi előadások, táncházak, játékok, kiállítások várták a családokat a hagyományos Kapolcs érzés jegyében.

Hatoscsatorna

Vélemény

Csontos Tibor

Vízvizit

Vízvizit A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok – vélik egyesek, főleg akik úgy tartják, hogy inkább az orruk legyen borvirágos, mint a foguk vízköves. Egy minapi, tengerentúlról érkező járványügyi jelentés ráadásul óva intett a magyarországi csapvíztől, amire az itthoni hivatalosságok joggal kapták fel a vizet. A hazai csapvíz ugyanis az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Nemcsak jó ízű, de ásványi anyagokban is gazdag.

Sport

Vay Ádám: ott leszek az NHL-ben

Vay Ádám biztos benne, hogy pályafutása során bemutatkozhat majd az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL)."Ott leszek az NHL-ben. Egyre közelebb vagyok hozzá" - jelentette ki a Minnesota Wild kapusa az M1 aktuális csatornán pénteken, egyúttal hozzátette, idén még az a célja, hogy a második vonalban (AHL) szereplő farmcsapatba kerüljön.

További videók

 • 210 kerékpár

  Papp Károly országos rendőr-főkapitány 210 kerékpárt adott át az Országos Polgárőr Szövetségnek a Készenléti Rendőrség alakuló terén. A polgárőrök eddig 1200 kerékpárt és 150 segédmotort kaptak az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottságától. Az utóbbi években a polgárőrség technikai felszerelése látványosan javult.

 • Elektromos autók a Fővárosi Vízműveknél

  Öt elektromos autót vásárolt a környezetvédelemre is nagy figyelmet fordító Fővárosi Vízművek, amely ünnepélyes körülmények között vette át és mutatta be az öt furgont.

 • Ki a jó bohóc?

  Az artistaképző minden évben lehetőséget kap a cirkusztól, hogy a tanítványai bemutatkozzanak.

 • Kell a Smink!

  Egy könnyed nappali és egy ragyogó alkalmi smink, melyhez a fémes kék és a melegebb barnás árnyalatok adtak inspirációt.

Kultmix

Magyar zenész a nemzetközi csapatban

A fúziós dzsessz óriása, a Weather Report munkássága előtt tiszteleg a Heavy Weather elnevezésű nemzetközi supergroup. A csapatba, amely már két sikeres ausztriai koncerten van túl, egy magyar zenész is bekerült, az ütőhangszeres Mogyoró Kornél.

Életmód

Ford: itt az EcoSport és a Kuga

Az Európai Unióban 2017-ben is keresettek a 10 millió forint alatti négykerekűek. Pláne, ha nem dízel üzemüek! Ebben a mezőnyben startol idén a leporolt Mondeo és az - USA-ban már sikeres, divatos- EcoSport SUV. A Fiesta és a Focus rajongók is hamarosan beülhetnek álmaik "megfizethető "típusaiba.

Ford: itt az EcoSport és a Kuga
Kárpát-medencei virtus vetélkedő Balatonszárszón

Kárpát-medencei virtus vetélkedő Balatonszárszón

II. alkalommal rendezte meg az MTTOSZ és Balatonszárszó Önkormányzata a Kárpát-medence magyarlakta települések virtusvetélkedőjét. Idén 7 csapat mérette meg magát a látszólag könnyű, de valójában erőt és kitartást igénylő versenyszámokban. A „szárszóiak az idén is kitettek magukért”, mert tökéletes színhelynek és szervezésnek nevezte Prof. dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke.

BMW3

Bulvár

Taylor Swift pert nyert

Taylor Swift amerikai popsztár megnyerte a David Mueller egykori rádiós DJ ellen indított molesztálási perét - írta a BBC hírportálja. Swift azzal vádolta Muellert, hogy egy 2013-as koncertjén szexuálisan molesztálta, fogdosta. A denveri bíróság azt állapította meg, hogy a volt rádiós lemezlovas egy fotózás során Swift szoknyája alá nyúlt és a fenekébe markolt.

Nagyvilág

Bill Gates 4,6 milliárd dolláros adománya

Bill Gates 4,6 milliárd dollárt adományozott jótékony célra, ez a legnagyobb egyszeri összeg, amelyet a Microsoft alapítója 2000 óta jótékonyságra fordított.

Galéria

Tanger - Afrika kapuja

A gibraltári tengerszoros nyugati partján, ahol az Atlanti-óceánból a hullámok a legnagyobb erővel tódulnak a Középtengerbe, fekszik a jelenben sokszor említett kikötő város, mely az európaiak nyelvén Tanger, a mórok nyelvén pedig Tandsa nevet visel.

Archívum

Túléltem Nepált

Nepál. Kimondva legalább annyira különlegesnek tűnik, mint végül ott lenni. India és Tibet szomszédságában terül el a Himalája birodalma. Itt található a világ legmagasabb hegye, a Mount Everest 8850 méter magasan. Fővárosa a Bagmati és Vushnumati folyó között fekvő Katmandu. Regös István Attila képriportja.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ