RSS Feed

Így teker a magyar

Először készült a magyarok biciklizési szokásairól szóló nagy mintájú, átfogó kutatás, amelyet a Magyar Kerékpárosklub és a Medián végzett az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megbízásából, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. Dánia és Hollandia után Magyarországon a harmadik legmagasabb az elsősorban biciklivel közlekedők aránya - derül ki a felmérésből. A vidéki kerékpárosok számáról csupán Kisköréről voltak információk, ahol a gátőrök strigulázzák az áthaladókat.

MIX videó

Régi mesterségek

Hogyan készülnek a világhírű korondi kerámiák?

OBB

Vélemény

Regös István

Mégis, kinek a sorsa?

Mégis, kinek a sorsa? Nekem már a Sorstalanság című regény éppen a címe miatt nem lett a kedvencem. Mert szerintem nincsen olyan az élőlények világában, hogy egyiknek, egyeseknek, különösen az embereknek ne legyen valamilyen sorsa, jó vagy rossz, rövid vagy hosszú. Innen egyenesen vezet az út ahhoz, hogy kijelentsem, a sors sem eleve elrendeltetett, nincs mindenkinek minden előre megírva, de az tény, hogy mindenkinek van valamiféle sorsa.

Sport

Nikola Horvat lett Babos Tímea edzője

A horvát Nikola Horvat lett a teniszező Babos Tímea edzője. A magyar játékos honlapja szerint a 40 éves szakemberrel - aki az október 8-án kezdődő linzi versenyen lesz ott először Babos mellett - határozatlan idejű szerződést kötöttek.

További videók

  • Hunguest Hotels Társasági Tenisztorna

    Valódi értéket képvisel a Hunguest Társasági Tenisztorna csapata. A résztvevők már baráti közösséget alkotnak, valamennyiük szenvedélyes szerelme a tenisz, lelkesen és szeretettel vetik bele magukat az évenkénti versengésbe. Ami ezt a tenisztornát igazán egyedülállóvá, mondhatni, különlegessé teszi, az éppen a társasági-közösségi jellege. Itt mindenki jól érzi magát, itt szeretettel fogadják egymást, őszintén örülnek egymás sikerének, ezért is irigylésre méltó e torna hangulata.

  • Szemünk világa

    Szemszárazság esetén forduljunk szakorvoshoz.

  • A Fővárosi Vízművek újabb ajándéka Budapestnek

    Interaktív utcai installációval lepte meg a Fővárosi Vízművek a budapestieket. Az idén 150 esztendős társaság a Deák téren avatta fel azt az acél-plexiüveg alkotást, melyen található hajtókarral bárki mozgásba hozhatja az oszlop felső plexiüveg tartályát kitöltő víztömeget.

Kultmix

Kétszáz program a Színházak Éjszakáján

Hetedik alkalommal jelentkezik Budapest egyik legnépszerűbb kulturális programja, a Színházak Éjszakája. 2018. szeptember 22-én, szombaton 31 színház és számtalan izgalmas program várja a közönséget. Egyetlen karszalaggal többek közt nyílt próbákra, közönségtalálkozókra, színházi várossétákra és csak erre a napra összeállított, különleges programokra lehet ellátogatni.

Életmód

Másfél millió forint gyermekmosolyra

A nevetés és a jókedv gyógyít, ezért a Bridgestone 1.500.000 forintot adományoz a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak a munkatársai által a B-Olympic egészségprogramban sétával, futással, úszással, kerékpározással vagy más sporttevékenységgel megtett több mint 10.000 km után.

Másfél millió forint gyermekmosolyra
Látványos park a szolgáltatóház helyén

Látványos park a szolgáltatóház helyén

Kedden tartják Kőbányán, a Liget téri park ünnepélyes alapkő letételét. Egy vadonatúj, látványos park épül a régi, használaton kívüli szolgáltatóház helyén.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Ed Sheeran is szigetel jövőre

A nemzetközi popvilág aktuális sztárja, Ed Sheeran lesz a jövő évi Sziget első napjának kiemelt fellépője. A fesztivál 2019-ben augusztus 7-től 13-ig fog tartani - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Nagyvilág

Újra látható lesz a híres prágai Orloj

Kilenc hónapig tartó felújítás után szeptember végétől újra látható lesz a prágai Óvárosi városháza híres csillagászati órája, az Orloj.

Galéria

Lipcse - múlt és jelen

A szász város impozáns emlékműve a Napoleon elleni "népek csatáját" idézi 1813-ból. Leipzig lakossága 140 éve lépte át a 100 ezres kvótát. A hajdani NDK legendás nemzetközi vásárának otthont adó településen napjainkban már több, mint félmillióan élnek.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ