RSS Feed

Lakásárak és fűtéstípusok

A most rajtoló fűtési szezonban a felújított lakások jellemzően alacsonyabb költséggel tarthatók melegen, ám ez a piaci árakon is látszik. Egy felújított vagy újszerűként kínált újbudai téglalakás négyzetméterára 884 ezer forint a kínálati piacon, 15 százalékkal drágább, mint a közepes állapotúak. A felújított panellakásoknál pedig 7-10 százalékkal magasabb az átlagos négyzetméterár, mint a rosszabb állapotban lévő társaiknál. A távfűtés és házközponti fűtés esetén például az egyedi méréssel akár 5-10 százalékkal lefaragható a havi rezsiköltség.

MIX videó

A Pilates

Tréning ahol a test és a lélek egységének megteremtése a cél.

OBB

Vélemény

Regös István

A szelektív emlékezésről

A szelektív emlékezésről Egyik barátom HR-es vezetőként dolgozik egy nagy cégnél. Ez a két betű valamikor a személyzeti vezetőt jelentette, akinek a napi munkájához a dolgozók felvétele, illetve elbocsátása tartozott. Így olyan titkokhoz juthatott, amelyeken még ő maga is vagy jókat derült vagy meghökkent rajtuk. Az említett barátom korábban az egyik minisztériumban volt HR-főnök és a belépésekor első dolga volt, hogy átnézze az önéletrajzokat.

Sport

Nyugodtan készülhetnek Tokióra a Lőrincz testvérek

Nyugodtan készülhetnek a jövő évi tokiói olimpiára a Lőrincz testvérek, akik a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a kötöttfogásúak között.

További videók

  • Örömtenisz Hunguest-módra

    Huszonötödik születésnapját ünnepelte a magyar tenisz történetében egyedülállónak számító Hunguest Hotels Társasági Tenisztorna. A jubileumi eseménynek az egerszalóki Saliris Resort Spa&Conference Hotelje illetve a közeli Eger teniszpályái adtak helyet. E társasági tenisztornán az idén is politikusok, üzletemberek, alkotmánybíró cégvezetők, egyetemi tanárok, főorvosok, országgyűlési képviselők vettek részt, akik együtt ünnepelték ezt a negyedszázados sikersztorit.

  • A gyümölcs lelke

    Gyenesei István, aki maga főzi bajnok párlatait azt mondja, a siker titka, hogy alázattal és nagy odafigyeléssel kell elkészíteni a pálinkát.

  • Kávéházi kutyanyelv

    Az 1894-ben megnyílt New York nem csupán egy kávéház volt, hanem a magyar kultúr- és irodalomtörténet jelentős darabkája, ha úgy tetszik, helyszíne is. Márványasztalain regények, versek, színművek születtek, itt írta például Molnár Ferenc A Pál utcai fiúkat, a szerte a világban máig legtöbbet játszott színdarabját, a Liliomot.

Kultmix

Ránki Dezső zongoraestje a Müpában

Schumann és Beethoven művei szólalnak meg Ránki Dezső zongoraestjén szombaton a Müpában az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban.

Életmód

Nyílt nap a 120 éves Budafok kocsiszínben

A BKV-s nyílt napok ősztől tavaszig tartó „évadját” a tavalyihoz hasonló módon idén is ebben a nagy múltú, de mégis modern remízben nyitják meg szeptember 21-én, szombaton.

Nyílt nap a 120 éves Budafok kocsiszínben
Környezettudatos Kürtőskalács Fesztivál

Környezettudatos Kürtőskalács Fesztivál

Péter Szabó Szilvi és Puskás Peti egy rendhagyó Kürtipédia Kvízjátékon csapott össze a 7. Kürtőskalács Fesztivál ínyenc sajtóeseményén. az Édes Mackó Kürtőskalács cukrászdában. Szilvi most ugyan egy hajszállal megelőzte Puskás Petit, de október 11-13. között a 7. Kürtőskalács Fesztivál nyitónapján először a The Biebers csap majd a húrok közé a Városligetben.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Szombati Piramis: Gallainak dedikálva

Szombaton, azaz szeptember 21-én, a Volt egyszer egy Ifipark rendezvénysorozat utolsó epizódjaként lép színpadra a legendás Piramis zenekar. Zenészei a koncertet a hét elején elhunyt egykor zenésztárs, Gallai Péter emlékének ajánlják.

Nagyvilág

Rekordszinten a cseh autógyártás

Augusztusban visszatért a tavalyi rekordszintre a csehországi autógyártás. Az év első nyolc hónapja alatt 941 758 személyautót gyártott a három autógyár, ami mindössze 173 darabbal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte a cseh autógyártók szövetsége pénteken.

Galéria

Ausztria szurdokai

Ausztriában számtalan szurdok található, vad, romantikus hegyi patakokkal, vízeséssekkel. A Liechtensteinklamm egyike a legszebb és legmélyebb (300m) vadvíz formálta szakadékoknak az Alpokban. A Kitzlochklamm egy látványos sziklaszoros, amelyben bizarr sziklaalakzatokkal, 100m magas sziklafallal és 20m-es vízesésekkel találkoztunk.

Archívum

Üdvözlet Brüsszelből

Brüsszel az európai nagyvárosokhoz hasonlóan számos szórakozási lehetőséget kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak, ezekből a legtöbb a Tőzsdepalota, és a Sint-Goriksplein környékén található. A legfontosabb kulturális központok az Ancienne Belgique, a La Monnaie, a Beursschouwburg, illetve a Királyi Flamand Színház.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ