RSS Feed

Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban - közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a megemelt fizetést áprilistól, 2020. január 1-jéig visszamenőleg kapják majd meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok ügyintézői és tisztviselői.

MIX videó

A Duna gyöngyszeme

Budapest parkjainak jelképe is lehetne a Duna ékessége, a Margitsziget. Jelenlegi formája a Duna szabályozásakor alakult ki.Több neve is volt az idők során, a legismertebb ezek közül a Nyulak szigete.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

Hernádi kultúrtortája

Hernádi kultúrtortája A napokban került a kezembe Hernádi Kriszta 2008-ban megjelent beszélgetőkönyve, melyet édesapjával, az író, forgatókönyvíró Hernádi Gyulával készített annak halála előtt három évvel. A többek között a Deszkakolostor, a Péntek lépcsőin, a Kiáltás és kiáltás, a Királyi vadászat, Az erőd írója, Jancsó Miklós állandó alkotótársa (egypetéjű ikrek vagyunk - mondták magukról), ebben a kötetben az életéről mesél, a krími hadifogságról, az ötvenes évekről, írói pályájáról, az irodalmi kánonon kívüli létezéséről. S egy Jancsóval, Gyurkó Lászlóval közösen Aczél Györgynek küldött tortáról is szó esik.

Sport

Dunaszerdahelyre igazolt

A szlovák első osztályban szereplő Dunaszerdahely kölcsönvette a Genoánál szinte totálisan mellőzött magyar utánpótlás-válogatott középpályást, Schäfer Andrást, jelentette be honlapján a DAC.Schäfer Andrásért szó nélkül kifizetett 1 millió eurót a Genoa az MTK-nak. Még ruhát sem tudott magával vinni, olyan gyorsan történt minden. Az első edzésen már odalépett az olasz válogatott középpályásnak.

További videók

  • Vigyázz, hogy sose érjen baj!

    Nógrádi Gábor író, sikeres könyvek és film forgatókönyvek szerzője a világon egyedülálló sorozatra vállalkozott. A hétköznapi veszélyekről, a veszélyek felismeréséről és elkerüléséről szóló könyveket ir gyerekeknek.

  • Az Újságírók nyerték a Csúcs Kupát

    Ötödször rendezte meg a Parlament Sportegyesület és a HGS PR Ügynökség a Csúcs Kupa közéleti kispályás focitornát vasárnap az ELMŰ Sportcsarnokban a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Színészválogatott és az Üzletemberek Válogatottja részvételével.Zárt védekezés, szemfüles gólok, gyors kontrák jellemezték a játékot.

  • Gasztroparadicsom a piacon

    A hold utcai piaccsarnok galériája egyedülálló Magyarországon. Itt aztán mindenféle étket találni az orosztól a magyarosig, az ázsiaitól a tengeri halasig.

Kultmix

A népi műveltség monográfiája

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gondozásában látott napvilágot a vegyes népességű bácskai település, Pacsér történelmét, dalait, szótárát és más emlékeit bemutató kötet. Pénovátz Antal „Pacsér” című falumonográfiája a vegyes népességű bácskai település, Pacsér történelméről és magyar lakosainak népi műveltségéről, nyelvéről tudósít.

Életmód

E-modellek: az USA csak ezüst érmes

A Föld legnépesebb, 1,4 milliárd lakosú államában tavaly előtt bő 1,2 millió, tisztán elektromos meghajtással üzemelő gépkocsi kapott rendszámot. A trend 2019-ben is folytatódott. Hat éve Kínában még csak 181 ezer e-modell volt forgalomban.

E-modellek: az USA csak ezüst érmes
Több halat eszünk

Több halat eszünk

A halfogyasztás növekedéséről is beszélt az agrárminiszter szerdán, a 110 millió forintból felújított tiszacsegei halászcsárda átadásán.Nagy István azt mondta, a kormány és a tárca számára fontos, hogy a családok egészségesen táplálkozzanak, a magyar halak nagyon finomak, és örvendetes, hogy az elmúlt tíz évben nőtt a halfogyasztás.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Művészi alkotások a megállókban!

Kortárs magyar művészek alkotásai fogják feldobni a szürke várakozás perceit a villamos/buszmegállókban. A JCDecaux médiacég körülbelül 100 megállóban helyezi el a kortárs magyar szerzők képeit.

Nagyvilág

Enyhén romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Enyhén romlott a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban januárban a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének tanúsága szerint.

Galéria

Az Őrség festője

Balogh István Péter az Őrség festője huszonkét éve járja a tájat, a vidéket. Budapesten, a belvárosban nőtt fel. Velemérre költözött Beával, akivel mindennapjaikat természetben élik. Témái a természet sugározta hangulatok, amit egyszer nagy kitekintéssel, másszor alig pár négyzetméteren kínál részére a táj gyönyörűsége. A Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének 1995-től tagja. Állandó résztvevője hazai és nemzetközi művésztelepeknek. Alkotásai megtalálhatóak magángyűjteményekben és közintézményekben.

fotó: E.Várkonyi Péter


Archívum

Csak egy ugrás

Néhány évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy egynapos kirándulást tegyünk Ausztriába. Bármilyen közel is van, egy világ választott el tőle. Ma már nincs akadálya annak, hogy akár Budapestről is kiugorjunk egy kis alpesi levegőt szívni. Semmering bájos kisváros, melynek hegyoldala télen a síelőké, nyáron a bringásoké. Nagyszerű az infrastruktúra, tökéletes a kikapcsolódás.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ