RSS Feed

A turizmus diplomatái az idegenvezetők

Szakmánk nagyköveteit, az idegenvezetőket ünnepeljük ma - mondta Bornemissza Miklós, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Turizmus és Vendéglátás Osztályának elnöke az Idegenvezetők Világnapján, amit minden év februárjának utolsó vasárnapján ünnepelnek. Ebből az alkalomból a Bálnában ma estig látható az a mini utazási kiállítás, amely elsősorban Budapest turisztikai nevezetességeit kínálj a a látogatóknak.

MIX videó

Budaújlaki vízmű

A Budaújlaki vízmű, a Fővárosi Vízművek legrégibb, működő létesítménye. Megépítésekor a legmagasabb műszaki színvonalat képviselte.

Hatoscsatorna

Vélemény

Regös István

Bár nem rossz ember

Bár nem rossz ember A legritkábban fordul elő, hogy kollégáimról, azok munkájáról bármilyen negatív hangnemben kritikai megállapításokat teszek. Ez afféle betyárbecsület, pedig gyakran megtörténik, hogy felrobbanok egy-egy tehetségtelen újságíró, riporter vagy éppen műsorvezető láttán. Természetesen védekezem, hogy ne jusson el hozzám az a sok szörnyűség, ami a szélsőséges nyomtatott, elektronikus internetes médiából árad.

Sport

Egy szer a cél az RG Eb-n

2017. május 19-én kezdődik Budapesten, a Papp László Sportarénában a ritmikus gimnasztikázók Európa-bajnoksága. Váray Míra szerencsésnek tartja magát azért, hogy ott lehet a hazai rendezésű tornán. A válogatott versenyző álma, hogy a kontinensbajnokságon egy szerrel fináléba jusson.

További videók

Kultmix

Kassa-vidék településképei

Amennyire ismert Márai Sándor szülővárosa, vélhetően annyira keveset tudunk környékéről. Tamáska Máté érdekes kötete elsőként nyújt betekintést e rendkívül változatos, magyar-szlovák táj építészeti örökségébe.

Életmód

A munka összefüggése a szépséggel

Ahány ember él a Földön annyiféle szépség létezik és mindannyian mást és mást látunk, tartunk szépnek! Ha valami szép, akkor attól boldogok vagyunk és örömöt tapasztalhatunk, legyen szó személyről, tárgyról vagy akár elképzelésről. A szép persze nem feltétlenül tökéletes.

A munka összefüggése a szépséggel
Zajlik a lomtalanítás a fővárosban

Zajlik a lomtalanítás a fővárosban

Elsőként az V. kerületben megkezdődött az idei lakossági lomtalanítás Budapesten - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.

BMW3

Bulvár

Détár Enikő utoljára a Macskákban

Február 26-án a Madách Színház Macskák című előadásában búcsúzik e musicalszerepétől Détár Enikő, aki még főiskolásként kapott szerepet a körúti teátrum sikerdarabjában.

Nagyvilág

Oldtimer, mint befektetés

Mivel 2017-ben sem várható a banki kamatok megugrása, sokan az ingatlanpiac mellett a veterán járművek gyűjtésében reménykednek, mint "pénzfialó" alternatíva. Az autós szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy nem árt az óvatosság.

Galéria

Tanger - Afrika kapuja

A gibraltári tengerszoros nyugati partján, ahol az Atlanti-óceánból a hullámok a legnagyobb erővel tódulnak a Középtengerbe, fekszik a jelenben sokszor említett kikötő város, mely az európaiak nyelvén Tanger, a mórok nyelvén pedig Tandsa nevet visel.

Archívum

Üdvözlet Brüsszelből

Brüsszel az európai nagyvárosokhoz hasonlóan számos szórakozási lehetőséget kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak, ezekből a legtöbb a Tőzsdepalota, és a Sint-Goriksplein környékén található. A legfontosabb kulturális központok az Ancienne Belgique, a La Monnaie, a Beursschouwburg, illetve a Királyi Flamand Színház.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ