RSS Feed

Érdemes időben beadatni az influenza elleni védőoltást

Érdemes időben beadatni az influenza elleni védőoltást, de aki most oltatja be magát, megbeteghet még azelőtt, hogy a védettség kialakulna - hívta fel a figyelmet Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap. Kiemelte: különösen a krónikus betegeknél fontos a védettség; nem is elsősorban az influenza okozhat nagy problémát náluk, hanem az, hogy a vírus által kiváltott megbetegedés miatt súlyosabb lesz az alapbetegségük.

MIX videó

Szembeszéd

Szemlátomást nem becsüljük meg a szemünket, erről és sok másról is beszél Dr. Nagy Zoltán Zsolt Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikának az igazgatója.

OBB

Vélemény

Mogyorósi Géza

J. F. Kennedy – élt 46 évet

J. F. Kennedy – élt 46 évet Nem tudom, hogy a 2017 januárjában hatalomra került amerikai elnök mikor jut el legközelebb "szőke ősei földjére" – Németországba?! De az biztos, hogy a '63 nyarán Európában járt, majd akkor novemberben meggyilkolt John F. Kennedy-t {s a 2016 végén Angela Merkel kancellárnőtől elköszönt Barack Obamát is} zömében szimpátiával várták/búcsúztatták a berliniek.

Sport

Péni remekelt a légfegyveres Budapest bajnokságon

Az első válogatón két hete Sidi Péter, míg vasárnap Péni István remekelt férfi puskában a légfegyveres Budapest bajnokságon.

További videók

  • Kedvenc ételem a Magyaros szűzérme.

    A belváros szívében egy kis eldugott utcában vár mindenkit a Regős vendéglő.

  • Adyval Váradon

    Ady Endre talán manapság kevésbé divatos, de menjünk csak el Nagyváradra és nem nagyon szabadulunk majd Ady varázsától.

  • Kávéházi kutyanyelv

    Az 1894-ben megnyílt New York nem csupán egy kávéház volt, hanem a magyar kultúr- és irodalomtörténet jelentős darabkája, ha úgy tetszik, helyszíne is. Márványasztalain regények, versek, színművek születtek, itt írta például Molnár Ferenc A Pál utcai fiúkat, a szerte a világban máig legtöbbet játszott színdarabját, a Liliomot.

Kultmix

Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán - mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán.

Életmód

Remek szőlőtermést jósoltak Ópusztaszeren

Remek szőlőtermést, vidám szüretet jósoltak a Kárpát-medencei borrendek és a környékbeli hegyközségek gazdái az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban a Szent Vince napjához kapcsolódó ünnepségen vasárnap.

Remek szőlőtermést jósoltak Ópusztaszeren
A leghasznosabb mirtusz - A szegfűszeg

A leghasznosabb mirtusz - A szegfűszeg

Szegfűszeg illóolaj gyomorbántalmakra és fertőzésekre egyaránt használható, sőt a fogfájást is enyhítheti, ha bedörzsöljük vele ínyünket.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Börtön, őrület és halál - Steven Tyler

A GQ magazin nemrég megjelent Clean Musicians című cikkében Julien Baker, Ben Harper, Jason Isbell és Joe Walsh mellett az Aerosmith énekese, Steven Tyler beszél a kábítószerhasználatról, és arról, hogyan tudtak alkohol és drogok nélkül továbbra is kretívan élni. Tanulságos gondolatok a hajtás után.

Nagyvilág

Biztonsági öv miatt figyelmeztették Fülöp herceget

Rendőrségi intésben részesült a brit uralkodó férje, aki alig két nappal meglehetősen súlyos autóbalesete után biztonsági övének becsatolása nélkül vezette új járművét.

Galéria

Mobilok

Néhány évvel ezelőtt, ezek a mobilok még aktatáskájú nagyságúak voltak. Ma már a méretben nincs határ. Az emberek – gyermekek, idősek, fiatalok, - mindannyian a leglehetetlenebb helyzetekben emelik a fülükhöz a készüléket, hogy elérjék telefonon a  másikat és közöljék a legfontosabbat, az éppen akkor aktuális hírt. 

Archívum

Séta az arborétumban

Székesfehérvártól alig 20 km autózással, a Szúnyog-szigeti hajóállomástól rövid sétával érhető el a Velencei-tó legszebb táján elterülő sukorói arborétum, tanösvény és tájmúzeum. Számtalan lágyszárú növény tárul a látogatók elé, akik az arborétum kilátójáról a velencei tájban gyönyörködhetnek.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ