RSS Feed

Az NSZK sokat költött a menekültekre

Minden korábbinál nagyobb összeget, 23 milliárd eurót (7500 milliárd forint) fordítottak a német szövetségi kormány költségvetéséből 2018- ban a menekültüggyel összefüggő kiadásokra - írta hétfőn a Bild című német lap egy még nem nyilvános kormányzati kimutatásra hivatkozva. A menekültügy költségei több mint kétmilliárd euróval növekedtek az egy évvel korábbi 20,7 milliárd euróhoz képest.

MIX videó

Novák Optika: napszemüveg mindenkinek

Nagyon fontos a szemünk megóvása, ami a nyári időszakban még jobban előtérbe helyeződik.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

A pápa és az anyósok

A pápa és az anyósok Miért akartál pápa lenni? - kérdezi egy kisfiú a Ferenc pápa - Egy hiteles ember című dokumentumfilmben a címszereplőtől. Nem akartam, mert aki pápa akar lenni, az nem szereti önmagát - érkezett a válasz a hat éve megválasztott egyházfőtől. Mindenesetre Wim Wenders rendhagyó pápai mozijából az is kiderül, hogy ez a hiteles ember miért lehetett mégis pápa, akit a világ első számú politikusaként is emlegetnek, aki elsőként érkezett az amerikai földrészről és aki elsőként választotta a Ferenc nevet.

Sport

Gálfi a döntőben kapott ki

Gálfi Dalma kikapott a spanyolországi La Bisbal D'Empordában rendezett, 60 ezer dollár (17 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna döntőjében. A világranglistán 241. magyar játékos a hétfői fináléban 2 óra 4 perc alatt, 4:6, 6:3, 6:2-re maradt alul a kínai Hszi-ju Vanggal (144.) szemben.

További videók

  • Látogatás a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen

    A Csepel-szigeten létesült Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep felépülésével megvalósult a kontinens egyik legkorszerűbb létesítménye, amely egyéves próbaüzem után, 2010. augusztus 1-jén megkezdte üzemszerű működését. A BKSZTT működésének megkezdése előtt a budapesti szennyvíznek mindössze mintegy 50%-át tisztították. Ez olyan mértékű vízszennyezést eredményezett, amit a Duna öntisztuló képessége már nem bírt el; ami több, itt honos halfaj kipusztulásának veszélyével fenyegetett. A telep

  • Szembeszéd

    Szemlátomást nem becsüljük meg a szemünket, erről és sok másról is beszél Dr. Nagy Zoltán Zsolt Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikának az igazgatója.

  • 18 éves a Mix Magazin

    A Mix Magazin 18-ik születésnapját ünnepelte.

Kultmix

Magyar akác: furfangos, politikus produkció

Kelemen Kristóf színházi alkotó és Pálinkás Bence György képzőművész közös produkciója, a Magyar akác című post-fact dokumentumszínházi előadás egészen Brüsszelig vitte a fák ügyét, útközben számos magyar és nemzetközi színházi fesztivált is megjárva.

Életmód

Egyre többen szenvednek fogínybetegségben

Évről évre egyre többen szenvednek fogínybetegségben, mert nem megfelelő a megelőzés - közölte a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Egyre többen szenvednek fogínybetegségben
Fuss ott, ahonnan a repülőgépek startolnak!

Fuss ott, ahonnan a repülőgépek startolnak!

Hagyománynak számít az az Európában egyedülálló futóverseny, amelyet a Budapest Airport szervez meg évente a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. futópályáján.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Delon, a színész

Tiltakoznak az emberek Alain Delon (83) tervezett 72.-ik Canne-i filmfesztiváli tervezett Életműdíja ellen. Súlyosan homofób, rasszista nyilatkozatai miatt és állítólagos viselkedése miatt (többször megütötte több barátnőjét).

Nagyvilág

Robotdiák Bécsben

Betegsége miatt Dominik több mint egy éve nem járhat iskolába. Hogy ne maradjon le a tanulásban, egy 30 centis robot, AV1 ül helyette a tanórákon. Így Dominik nemcsak az órákba tud aktívan bekapcsolódni, de az osztálytársaival sem veszíti el a kapcsolatot.

Galéria

Bringával a Velencei-tó körül

A Velencei-tó körül kiépített kerékpáros infrastruktúra, a számos könnyen megközelíthető természeti és kulturális látnivaló ideális környezetet teremt a kerékpárral túrázók számára. A vénasszonyok nyara kimeríthetetlen lehetőséget ad a kerékpárosoknak is, akik folyamatosan keresik fel a Velencei-tó környékét. A tavat megkerülő túra az óramutató járásával ellentétes irányban halad, a Velencei Korzótól indul. A kitérőket nem számolva 33 km-t kell kerékpároznunk a tó körül, hogy visszaérkezzünk a kiindulópontra.  

fotó: E.Várkonyi Péter

Archívum

Rendőrkutyáknál látogatóban

Óvodások és iskolások egyaránt nagy kíváncsisággal látogatják a nyílt napokon a rendőrség Dunakeszin lévő kutyaiskoláját, ahol megismerkedhetnek a kutyakiképzés alapjaival, fortélyaival. A látványos bemutató után a gyermekek barátkozhatnak is a négylábú rendőrökkel.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ