RSS Feed

Nem jön a hőségriadó

Az idén már áprilisban beköszöntött a nyár, viszont ezidáig egyetlen hőségriadót sem rendeltek el. A nyár eddigi legmelegebb napján, június 12-én sem érte el sehol a csúcshőmérséklet a 35 fokot - írja az Időkép.A forróságot az áramlás délire-délnyugatira történő fordulása hozhatná meg hazánkba, erre jelentősebb esély azonban egyelőre nem mutatkozik.

MIX videó

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

A Semmelweis Ignác egykori szülőházában működő Semmelweis Orvostörténeti Múzeum az orvostudomány és gyógyszerészet hazai és nemzetközi történetéből ad ízelítőt. Az állandó kiállítás az ókortól a 20. század elejéig tartó fejlődés tárgyi, művészeti és írásos emlékeit mutatja be.

OBB

Vélemény

Dalia László

A horvát ezüst sötét oldala

A horvát ezüst sötét oldala A horvátok önfeledten ünnepelték Modricékat, 550 ezer ember várta őket Zágrábban, s több óráig buszoztak a városban, hogy mindenki láthassa őket. Modric egy beteg kisfiút is felemelt maga mellé és végig fogta a kezét, de nagyobb hírértéke volt annak, hogy velük volt a buszon Marko Perkovic énekes, a Thomson együttes frontembere, aki több országból ki van tiltva ultranacionalista nézetei miatt.

Sport

Varga János: látványos birkózásra van szükség

Varga János (képünkön) számára az idei év az ünneplés jegyében telik: a kötöttfogású birkózó 50 évvel ezelőtt nyerte meg olimpiai bajnoki címét.

További videók

Kultmix

Napkelettől Napnyugatig

A hongkongi Kenneth Tse két évtizedes munkájáért Magyar Arany Érdemkeresztet kapott májusban. A Kelet-Ázsiában elismert táncos, táncpedagógus és koreográfus - aki Hongkongban és Taipeiben is egy-egy tánccsoportot vezet és Tímár Sándort tekinti a mesterének - július 26-án együtteseivel a Várkert Bazár színpadán lép fel

Életmód

A németek lenyomják a Teslát?

Jövőre még a Tesla lesz a világelső az elektromobilitásban, de nagyon jönnek fel az európai autógyártók, és 2021-re a Daimler és a BMW veszi át a vezetést, a Tesla pedig alaposan visszaesik a PA Consulting tanácsadócég előrejelzése szerint.

A németek lenyomják a Teslát?
A gyerekkel fesztiválozás 5 szabálya

A gyerekkel fesztiválozás 5 szabálya

Ha fesztiválra mennénk, érdemes olyan rendezvényt választani, amely kimondottan gyermekbarát, így nagy valószínűséggel a személyzet tagjait nem éri majd váratlanul, ha mondjuk arra kérjük őket, hogy melegítsenek meg egy adag zöldborsópürét.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Vicces párt ez az LMP

Három évre minden párttisztségétől eltiltotta az LMP etikai bizottsága a párt elnökét – írta a 24.hu. Szél Bernadett azonban ettől még társelnök maradhat, de nem lehet kongresszusi küldött.Ugyanezt a büntetést kapta Ungár Péter.Schmuck Erzsébet parlamenti képviselő is kapott eltiltást, de csak kétéveset.

Nagyvilág

65 év - Sztálin nélkül

A 2024-ig elnöki megbízást kapott Vlagyimir Putyin birodalmában nem fogadta tapsviharral a moziközönség a Sztálin halála című, friss brit-francia szatírát. Az éppen 65 esztendeje elhunyt moszkvai vezérrel 1939-ben lepaktáló német Führer Mein Kampf-ja bezzeg jól fogy a könyvesboltokban.

Galéria

Tanger - Afrika kapuja

A gibraltári tengerszoros nyugati partján, ahol az Atlanti-óceánból a hullámok a legnagyobb erővel tódulnak a Középtengerbe, fekszik a jelenben sokszor említett kikötő város, mely az európaiak nyelvén Tanger, a mórok nyelvén pedig Tandsa nevet visel.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ