RSS Feed

Stephen King thrillere a színpadon

M. A. - 2010. 11. 19. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Stephen King thrillere a színpadon

Réti Barnabás - Balázs Andrea színésznővel és Iványi Árpád rendezővel - egyedülálló módon alkalmazta színpadra Stephen King Tortúra című lélektani thrillerét. A regény rövid időn belül kultuszkönyvvé vált, míg a film számos Oscar-díjat bezsebelt.

Stephen King remekműve most a szerző jogtulajdonosának kizárólagos engedélyével egyedül Magyarországon kerülhet színpadra, a Karinthy Színházban. Amit idáig csak filmen élhettünk át az - november 28-án - a deszkákon maga a lesz a valós rémálom.

 

Paul Sheldont (Réti Barnabás), a népszerű regényírót súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton. Szerencséjére - vagy éppen ellenkezőleg - az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes (Balázs Andrea) - aki ápolónő - a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Később főhősünk rádöbben, hogy kivel is van dolga: egy mindenre elszánt, a világtól elzárva élő, labilis idegállapotú nőszeméllyel, aki új regényt akar kikövetelni bálványából, amely csak az övé lesz. És ezért mindenre képes…

 

Az Iványi Árpád által színpadra alkalmazott Tortúra egyedülálló módon adja vissza Stephen King regényét, Balázs Andrea és Réti Barnabás sokkoló és egyben izgalmas alakításával.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ