RSS Feed

Miért fúrták meg a Red Bull parádét?

Dalia László - 2010. 07. 14. 18:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miért fúrták meg a Red Bull parádét?

Besenyei Péter sem érti, mi történt háttérben, miért marad el a Red Bull Race Budapesten. Végre kezd beindulni a magyar fejlesztésű gépe, s éppen a budapesti futamra lesz meg a feltuningolt motorja, de már ő sem repülhet át a Lánchíd alatt. Nincs kedve beszélni sem róla. A pilótát ilyen fáradtan, borostásan még sosem láttam. Percenként hívják, hogy vigasztalják vagy megkérdezzék, hogy kinek fájt a Red Bull parádé, miért éppen most nem engedélyezték a versenyt.

A pilóta végtelenül csalódott, ő sem érti a Levegő Munkacsoport és az ombudsman aggodalmaskodását. Tagadhatatlan, hogy nem véletlenül szólaltak meg, hiszen szemben a tavalyi előkészületekkel, idén a szervezők is falakba ütköztek. Erről Besenyei nyilván többet tud, de nem akar róla beszélni.

A hirtelen támadt szakértőkre csak legyint, csak akkor sikerül felbosszantanom, amikor megkérdezem, mire gondolt a Kossuth Rádió reggeli műsorában nyilatkozó szakértő, hogy a nézők is veszélyben lehetnek. "Ha nem engedélyezik a versenyt, legalább ne beszéljenek hülyeséget. A közönség felé nem állítanak fel kapukat, tehát ha egy pilóta elvétené a bóját, akkor is legfeljebb a Duna fölött repül tovább és nem a száz méterre ülő vagy álló nézők felé."

Nem is próbálok vitatkozni a pilótával, amikor azt mondja, hogy ez a verseny nem vitt, hanem hozta a pénzt Budapestnek és kedvező imázst Magyarországnak. Városok állnak sorba, hogy Budapest helyére léphessenek, s 6-8 millió eurót hajlandóak azért a látványosságért fizetni, amely Budapestnek egy fillérjébe se került. Tavaly egyébként már nemcsak a szomszéd országokból jöttek turisták, hanem charter gépek is Németországból. A magyar szállodák is megérzik majd a "repülős turisták" hiányát. Mi pedig egyszer majd megtudjuk, kinek állt érdekében lefújni a Red Bull parádét."Ha nem engedélyezik a versenyt, legalább ne beszéljenek hülyeséget" - mondja Besenyei Péter.
Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ