RSS Feed

Megszüntették Seffer István előzetes letartóztatását

MTI - 2009. 08. 06. 19:48:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megszüntették Seffer István előzetes letartóztatását

Megszüntette Seffer István előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság - közölte Zamecsnik Péter, az orvos védője csütörtökön. Zamecsnik Péter elmondta, hogy a bíróság helyt adott az előzetes letartóztatás megszüntetése iránti fellebbezésnek, és házi őrizetet rendelt el, amely augusztus 29-ig tart.

Múlt héten szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság az őssejtkezeléssel kapcsolatban meggyanúsított négy személyt, egy amerikai, egy ukrán és két magyar állampolgárt, utóbbiak egyike Seffer István orvos.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást; a gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek őssejtkezeléseket 2007-től, anyagi ellenszolgáltatás fejében. Az érintettek egy-egy kezelésért általában 25 ezer USA dollárt vagy 5 millió forintot fizettek. Seffer István résztulajdonosa a korábban őssejtkutatásokkal foglalkozó IRM Magyarország Zrt.-nek, amely működtetője volt a Seffer és Renner Magánklinika egyik laborjának.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ