RSS Feed

Polarizált fénnyel kezelik a budapesti állatkert elefántját

FH - 2009. 08. 04. 15:24:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Polarizált fénnyel kezelik a budapesti állatkert elefántját

Polarizált fénnyel kezelik a Fővárosi Állat- és Növénykert elefántját, Zittát. Erre azért van szükség, mert az állat lábán egy olyan seb van, ami hosszú ideje nem gyógyul be.

Az eljárás lényege, hogy a vér polarizált fény általi kezelésével regenerálódik a sejtműködés. A készüléket eredetileg emberek kezelésére fejlesztették ki, de előbb Overdose a versenyló, majd Zitta az elefánt részére is kifejlesztettek egy speciális csak az állatok beteg lábára ható készüléket. Két elefántunk közül, a termetesebb, körülbelül 4,5 tonnás Zitta lábán talpfekély alakult ki, ezt kezelik az állatorvosok polarizáltfény-terápiával - tájékoztatott Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A seb már hosszabb ideje nem gyógyult, az ilyenkor szokásos kezelések hatására, ezért döntöttek az újfajta módszer mellett. A kezelések elősegítik és felgyorsítják a gyógyulást, mellékhatások nélkül. Az eredmények biztatóak, az elefánt lábán a seb gyógyulásnak indult, a kezelőorvosok bíznak Zitta mihamarabbi felgyógyulásában.

A polarizáltfény-terápia feltalálója egy magyar biofizikus, Fenyő Márta, aki 1981-ben ismerte fel, hogy a polarizált fénynek biológiai serkentő hatása van. Az eljárás az immunitásért felelős sejtek aktivitását olyannyira felerősíti, hogy azok beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait.
Fotó: MTI
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ