RSS Feed

Volt Fesztivál 4. nap - Véget ért a 17. Volt Fesztivál

Váczy Eszter - 2009. 07. 06. 11:58:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Volt Fesztivál 4. nap - Véget ért a 17. Volt Fesztivál

Még csak most költöztünk a kempingbe és már pakolhattuk is össze a sátrakat. Véget ért a 2009-es Volt Fesztivál. Az utolsó nap is nagyon erősre sikeredett. Méltóképpen búcsúztunk a Magashegyi Undergrounddal és a Quimbyvel együtt. Kiss Tibiék nélkül nem is lenne az igazi egy fesztivál, főleg nem az idei év első nagy bulija.

A koncertet még felejthetetlenebbé tette, hogy 10 perccel kezdés előtt megjelent a színpadon Novák Péter, egy óriási földgömböt mintázó labdát dobott a közönség közé és megkért minket, hogy 5 percig görgessük a fejünk fölött, így róva le tiszteletünket földünk előtt. Hatalmas sikert aratott és úgy éreztük, hogy valami nagynak vagyunk részesei. Ezután a koncert már csak hab volt a tortán. Ment a tánc, a sikítás, Autók a szerpentinen... minden, ami egy Quimby koncerten elmaradhatatlan. Kivéve egy dolgot, ami - mint Kiss Tibi meg is jegyezte - kifejezetten szoktatlan volt: az első sorban nem Quimby-rajongók álltak, hanem fekete ruhás, fehérre festett arcú Manson-funok. Ők már délután óta ott voltak és "végighallgattak" Péterfy Boritól kezdve mindenkit. Ennek ellenére nagyon jól sikerült a buli, az együttes egy cseppet sem veszített a lendületéből.

11 után pár perccel aztán elkezdett sűrűsödni a tömeg. Szó szerint, teljesen fekete volt minden és nem csak az éjszaka miatt. Fekete lepel ereszkedett a színpad elé és megjelent maga Marilyn Manson. Becslések szerint 20 ezer ember tombolt akkor este együtt. Én tisztes távolságból szemléltem a színpad széléről, de el kell, hogy mondjam, alaptalanok voltak a "félelmek". Semmivel nem volt megbotránkoztatóbb vagy elítélendőbb ez a koncert, mint bármelyik másik. Bizarrnak bizarr volt, már csak a közönség miatt is, de nem kellett félni.

Utána természetesen tánc, mulatozás, utolsóeste-hangulat. Szinte alig kaptunk észbe és már pakolni is kellett, mert indult az első vonat. Megmondom őszintén, nem ment egyszerűen a sátorbontás. Nagy rohanás volt, kellett a segítség, de hatkor már a vonaton ültünk és próbáltunk ébren maradni, hogy le tudjunk időben szállni. Itt jegyezném meg, hogy nagyon becsületesek voltak a fesztiválozók: volt olyan, hogy 10 ezer forinttal teli pénztárca várta gazdáját a talált tárgyak sátrában, nem történt lopás és rendbontás sem, ami egy ilyen hatalmas fesztivál esetében ritka.

Még mindig hihetetlen, hogy véget ért. Rekordokat döntött: 80 ezer ember, 220 fellépő, rengeteg szemét, és egy újabb maradandó emlék. Ezt sem felejtjük, a karszalagok fent maradnak, és várunk jövő júliusig. Köszönjük Volt, köszönjük Sopron!


Fotó: Váczy Eszter
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ