RSS Feed

Február közepéig lehet jelentkezni

mti - 2020. 01. 15. 12:34:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Február közepéig lehet jelentkezni

A felsőoktatási felvételire való jelentkezési lapot február 15-ig lehet benyújtani - mondta Horváth Zita, a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán. A helyettes államtitkár elmondta, a felsőoktatási felvételi tájékoztató anyagok már csak az interneten érhetők el.

    A  www.felvi.hu honlapon folyamatosan frissülő információkat találhatnak az érdeklődők.
    Felidézte, a felvételihez egyelőre nincs szükség nyelvvizsgára, viszont plusz pont jár érte: a középfokúért 28 pont, felsőfokúért pedig 40 pont. A nyelvvizsgákért maximum plusz 40 pontot kaphatnak a diákok - fűzte hozzá.
    Hangsúlyozta, idén változás az is, hogy valamennyi alapszakra kötelező az emelt szintű érettségi, de így is jár érte a plusz 50 pont.
    Felhívta a figyelmet arra is, a ponthatárokat minden esetben a jelentkezők által hozott pontok és az intézményi kapacitások határozzák meg.
    Ma 41 olyan szak van Magyarországon, amelyeknél a tárcavezető előzetesen meghatározza a ponthatárokat, vagyis azt a határt, ami alatt nem lehet bekerülni a felvételi eljárásba. Ezeket a ponthatárokat - a tárca döntése nyomán - egységesen 400 pontban határozták meg - fűzte hozzá.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ