RSS Feed

Decemberi német toplista

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 01. 15. 12:47:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Decemberi német toplista

Az NSZK-ban 47 millió személygépkocsi rója az utakat. 2019 utolsó hónapjában ismét nagyot kaszáltak a VW, a BMW és a Mercedes szalonok. Az import autók mezőnyében tartósan a ©koda, a Hyundai és Renault a sztár. A japán márkák közül pedig a Suzuki a kedvenc.

Decemberben közel 50 ezer új Volkswagen kapott rendszámot Angela Merkel birodalmában. Félennyi BMW-t és Mercit is üzembe helyeztek az adventi időszakban. A Fordok és Audik is jól fogytak 2019 utolsó heteiben. A múlt havi eladási toplistán hatodik helyezett a ©koda. A cseh modellt 14 ezren választották karácsonyra. Hyundaiból, Opelből és Renaultból egyaránt 11 ezer kelt elé Németországban.

A tavaly értékesített 80 ezer Daciából több, mint 8 ezret az év végén vehetett át büszke tulaja az EU legnépesebb tagállamában. Alig kevesebb fogyott decemberben új Seatból, Suzukiból, Mazdából. A népszerű Fiatokból 89 ezer példány kelt el tavaly, ám 2020 küszöbén nem álltak sorba az olasz kisautókért a szalonoknál. Persze minden relatív: a másik legendás itáliai márkából, az Alfa Romeoból a múlt évben huszadannyit vásároltak csak a németek, mint Fiatból.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ