RSS Feed

Bálint Gazda II. rész

Regös Gábor - 2020. 01. 15. 12:36:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bálint Gazda II. rész

Bálint Gazda pár jó tanácsa a borkészítőknek. Szeretném szószerint idézni a haza bölcsét, aki azt hiszem a legnépszerűbb mezőgazdász Magyarországon, aki valaha is létezett, hála a z Ablak c. magazinműsornak, ahol egy ország megismerhette és szívébe is zárta. Mire kell ügyelni a borkészítésnél:

"1. Nem szabad korán kezdeni a szüretet, de sokáig a tőkén tartani a fürtöket se érdemes. A penészes bogyókat el kell távolítani, kívánatos volna a zúzó-bogyózó gép használata.
2. A fehér szőlőket együtt is lehet, de a vörös és a fehér fajtákat külön-külön kell préselni.
3. A pince legyen tiszta, penészes és rothadó anyagoktól mentes. Szüret előtt kénlap elégetésével fertőtlenítsen.
4. A hordót (vagy egyéb tároló edényt) mossa ki alaposan és kénezze.
5. A zajos erjedés befejeződése után azonnal töltse fel az edényt borral, hogy az ne érintkezzen a levegővel.
6. Az újbor három hét múltán fogyasztható.
7. A további kezelések (fejtés, szűrés, derítés) nemesítik a bort."
Ezuton is szeretném egköszönni azt a derűt és könnyedséget ami Bálint Gazdából árad, nekem ő személyesíti meg azt az embert, aki szeretettel és békével mindig sokkal több mindent elért, mint haraggal és erőszakossággal! Ő a mi kis Gandhink!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ