RSS Feed

Bombshell

Regös Gábor - 2020. 01. 12. 12:11:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bombshell

Botrány/Bombshell (2019) amerikai film. Megtörtént esetet dolgozott fel, a Fox News vezetőjének John Lightgow/Roger Alies vezetői mentalitásáról szól, és az alkalmazott nőkkel folytatott viselkedéséről.

 Parádés szereposztás Nicole Kidman/Gretchen Carlson a Fox News egyik vezető riporterét elbocsátják, aki ezután feljelenti a Roger Aliest szexuális zaklatásért. Az addig egyeduralkodó vezető és a kirúgott riporter harca lassan oszágos, sőt lassan nemzetközi jelentőségű lesz, hiszen a média két különleges szereplője a két főszereplő. Miközben párhuzamosan zajlik a filmben Donald Trump elnöki kampánya… 
Hosszú, kicsit uncsi film, de nagyon FONTOS. Azt gondolom, hogy ez a történet újra írta a szerepeket és az eszközöket, miket és miket nem alkalmazhat egy vezető egy cégnél. A férfiak mit tehetnek és mit nem tehetnek soha többet meg a női alkalmazottakkal. Ez egy alapfilm, azt hiszem meg fogja határozni az elkövetkezendő hatalmi és etikus viszonyokat a vállalatoknál a vezető pozícióban levő emberek és a beosztottak között. Határozottan szembesít azzal az álszent, hazug viszonyulással, hogy éppen mikor mit veszünk észre és mit nem akarunk tudomásul venni, pont úgy hogy az érdekeink éppen mit követelnek meg. Meg érdekesen szembesít azzal is, hogy kinek mennyit ér egy karrier, ki mit tesz meg érte, kinek mit jelent a “lojalítás”. Ez a történet a világ egyik legnagyobb hatalmával rendelkezett média vezetőjéről szól, aki egy év alatt 1,5 milliárd dollár hasznot termelt a Fox News tulajdonosának a Murdoch családnak. De igazából mindenkiről szólhatott volna, mert ki így vagy úgy az élet területén belefuthat hasonló szituációba. 
A filmben hatalmas sztárok játszanak, mint pl. Charlize Teron/Megyn Kelly, Margot Robbie/Kayla Pospisil, Malcolm McDowell/Rupert Murdoch. Szól a film a gátlástalan törtetésről, a hatalommal való visszaélésről, és a megváltozott szabályokról és természetesen a szexuális zaklatásról. Azt hiszem 2016-ban amikor ez a történet játszódik valami nagyon megváltozott a nők és a férfiak viszonyában, amit azóta a világon mindenhol megismert “meetoo” mozgalom is bizonyít. Charles Randolph forgatókönyve alapján Jay Roach rendezte ezt a kemény mozit. Az adható 10 csillagból 7,2-öt adok rá. 
 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ