RSS Feed

Egy autista kisfiú hétköznapjai

Sárréti Anita - 2019. 12. 16. 13:01:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy autista kisfiú hétköznapjai

Mi történik azután, hogy megkapja az ember a gyerekéről az autizmus diagnózist? Onnantól már örökké a „miért pont ő?” kérdéseket fogja magának feltenni? Lehet vidámnak lenni autista gyerekkel a családban? Igen. Lehet. Az autista gyermeket nevelő szülők sem sírnak otthon a sötétben minden nap. Feldolgozzák, hogy átrendeződik az életük, és képesek lehetnek a boldogságra.

Megható és egyben humoros könyvet írt Z. Kiss Adrienn, pedagógus „A szeretethez nem kellenek szavak - egy autista kisfiú hétköznapjai” címmel. Megismerhetjük a három fiú - az édesapa Zalán, a nagyfiú Csongi és a kis Beni - hétköznapjait, az anyuka szemszögéből. A nagyobbik fiú autista, nem beszél, ám ugyanúgy szeret mint a többi gyermek.

A könyvhöz CD melléklet jár, amelyen Adrienn férje, Z. Kiss Zalán (Pokolgép gitárosa) Tulipános kert című dala hallható, amit az autizmus világnapjára írt. Minden könyv árából 500 forinttal támogatják az Autisták Védőotthonát, amely egy bentlakásos vidéki intézmény. Az írónő a család történeteiből gyűjtötte össze a legemlékezetesebbeket, amelyek azokat a területeket mutatják be, ahol az autizmusban eltérések lehetnek. 

- A könyvemben azt szerettem volna bemutatni, hogy bár sokszor nehéz helyzetekkel találjuk szembe magunkat, de a humor sokat segít. Nem engedtem meg az „autizmusnak”, hogy elvegye a humoromat, és tudjak nevetni azon, amiért kár lenne veszekedni a kisfiammal. 19 történetet mesélek el a könyvben, amik a családunkkal történtek. Ezek mind az autizmus olyan területeit mutatják meg, ahol eltérések vannak az átlagos gyerekhez képest. Titkolt vágyam volt, hogy a nem beszélő gyermekem nevében bemutassam mindenkinek, hogy a szeretethez tényleg nem kellenek szavak - mondta Z. Kiss Adrienn.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ