RSS Feed

Bécsi autós buli

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 12. 15. 17:21:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bécsi autós buli

Január 16-án tárja szélesre kapuit a Sógorék első, 2020-as jármű mustrája. A Vienna Autoshow friss modelljei sorában ott lesz a nyolcadik generációs – régen várt – VW Golf, s annak elektromos „ikertestvére”, az ID.3-as típus.

Ausztriában hagyományosan a VW és a ©koda a sztár. Így érthető, hogy nagy érdeklődés előzi meg az osztrák shown e márkák új nemzedékét. Az őszi, frankfurti szalonban debütált 1,6 tonna önsúlyú, korszerű Volkswagen ID.3-as révén a kompakt kategóriát Európában uraló VW Golf család is megérkezett a 21. századba. A bécsi bulin mi magyarok is első kézből tájékozódhatunk a háromféle elektro-akkuval kínált modellről. A korszerű küllemű kocsi  legizmosabb változata (77 kW) állítólag bő félezer kilométer megtételére alkalmas – egy „tankolással”. Érdekes, hogy a VW ID. 3-as alapára éppúgy 10 millió forint körül lesz, mint a kisebb-lomhább, új Opel Corsa-e tarifája. 

Az osztrák főváros év eleji mustráján szintén a 30 ezer euró körüli mezőnyben üdvözölhetjük a (pl. Kínában már sikert aratott) Citroën C5 Aircross típust. A megfizethető francia SUV erős rokonságot mutat a népszerű Peugeot 3008-as szériával. S már hónapok óta kapható az 508 SW is: a dizájnerek szép limuzinja után a tágas kombi már Közép-Európában is megkezdte hódító útját! Szóval lassan körvonalazódik, hogy továbbra is divatosak maradnak a tágas kocsik. Miközben a dízel típusokat egyre nehezebb eladni. A Porsche már nem is kínál ilyen erőforrással friss modellt. A legendás német márka vetélytársa a brit Aston Martin. 2020 egyik sztárja lehet a 2+2 üléses, 1,28 méter alacsony DBS Superleggera. A 100-as tempóra 3,4 másodperc alatt gyorsuló, 725 lovas országúti rakéta 100 millió forintos árából persze több Daciat, Opelt, Fordot is vásárolhatunk.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ