RSS Feed

A Budapesti Fesztiválzenekar karácsonykor is játszik

mix - 2019. 12. 03. 12:10:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Budapesti Fesztiválzenekar karácsonykor is játszik

A Budapesti Fesztiválzenekar ezekben a napokban még Európa-szerte turnézik, de még két koncertprogrammal készül decemberben itthon is. Az adventi időszakban, december 12-én, 13-án és 15-én egy Finzi-Brahms-Berlioz műsorral lépnek fel a Müpában, karácsonykor, december 26-án pedig a Budapest Kongresszusi Központban adnak koncertet, melynek programját a közönség állíthatja össze a helyszínen.

Azon az estén bármi megtörténhet! Az ünnepi eseményt online is követhetik a https://www.bfz.hu/hu/media/kovetkezo-elo-kozvetitesek/ oldalon. 

Truls Mørk norvég csellóművészről úgy beszélnek, mint aki előtt nincsenek technikai akadályok: előadásmódja inspiráló és expresszív. Évekkel ezelőtt súlyos, bénulásos betegségből épült fel, sokak szerint azóta még jobban játszik. Ezúttal a líraiságáról híres, szintén norvég hegedűművésszel, Vilde Franggal jönnek el Budapestre, hogy előadják Brahms Kettősversenyét. A decemberi koncertekre más ínyencségekkel is készül a BFZ. Berlioz öttételes Fantasztikus szimfóniája igazi nagy falat, az első sikeres válasz Beethoven szimfóniáira. És ha még nem lenne elég az izgalmakból, Gerald Finzi Levélhullás című darabja most szólal meg itthon először. A zenekart a brit Sir Mark Elder vezényli, aki valódi Berlioz-specialista. 
A koncertek dátuma és helyszíne: december 12-13. + 15., Müpa

 
A Budapesti Fesztiválzenekar sosem gondolkodik klisékben. Minden évben úgy állítja össze programját, hogy abban mindenki találjon ismerőset és otthonosat, vagy éppen újat és izgalmasat. Karácsonyra külön élménycsomagot állítottak össze a barokktól a modernig. Azokat, akik innen válogatnak muzsikát a fa alá, 10 százalék kedvezménnyel ajándékozzák meg. A kedvezmény a következő koncertjeikre érvényes: Barokk báj (2020. január 10-11., Zeneakadémia); A jövő zenéje (2020. január 12., Selmeci utcai próbaterem); Beethoven, Schumann, kreatív életerő (2020. január 19-20., Müpa); Mahler-est (2020. február 15-16-17., Müpa).

Fotó: fidelio.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ