RSS Feed

Négy jel, hogy túl sok sót fogyasztasz

www.glamour.hu/ - 2019. 12. 01. 13:18:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Négy jel, hogy túl sok sót fogyasztasz

Ha te is az az ember vagy, aki minden ételt egy kicsit megsóz, mielőtt elfogyasztja, akkor itt az ideje, hogy lecsekkold, nem esel-e túlzásokba. Bizony, a túlzott sófogyasztás igencsak rossz hatással lehet a szervezetedre, ezért érdemes időben felismerni a problémát.

A legismertebb egészségügyi probléma, mely a sok nátriumot tartalmazó ételek fogyasztásától alakul ki, az a magas vérnyomás. Mielőtt súlyosra fordulna a helyzet, nézzük, hogyan jelez a tested, ha túlzásba estél a sófogyasztással. 

Állandóan szomjas vagy
A nátrium megköti a folyadékot a szervezetedben, ezért az agyad folyamatosan azt az üzenetet kapja, hogy nincs elég folyadék a testedben. Ez vezet a folyamatos szomjúságérzethez. Ha megfelelő mennyiségű vizet iszol, mégis állandóan szomjas vagy, akkor érdemes nyitott szemmel járnod... 

Puffadsz
Ha azt érzékeled, hogy a hasad, vagy az ujjaid gyakran puffadnak, az is összefüggésben lehet a nátrium felhamozósásával. A túlzott nátrium bevitel ugyanis megnövekedett vízvisszatartáshoz vezet.

Fáj a fejed 
A semmiből rád  tör a fejfájás? Emlékezz vissza az utolsó étkezésedre. Lehet, hogy túlsóztad az ételt? Az agyi vérerek kitágulnak nagy mennyiségű só hatására, ami fejfájást okoz.

Mindent ízetlennek érzel
Ördögi kör ez, hiszen alapjáraton is azért sózzuk az ételt, mert ízetlennek érezzük. Ha azonban hozzászoktatjuk az ízlelőbimbóinkat a sok sóhoz, egyre ízetlenebbnek érezzük majd az ételeket, ezért egyre több sót használunk. Nincs azzal gond, ha sózod az ételeket, de néha tarts egy kis szünetet, és élvezd a természetes ízeket, hogy ne ess át a ló másik oldalára.Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ