RSS Feed

Kik rongálták meg a csillaghegyi Országzászlót?

V.Zs. - 2019. 11. 30. 17:20:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kik rongálták meg a csillaghegyi Országzászlót?

Megrongálták az Országzászló emlékművet Csillaghegyen az önkormányzati választások után. Az újonnan választott polgármestert, Kiss Lászlót is megkérdeztük a történtekről. A tettesek azóta sem kerültek kézre, ám a csillaghegyiek a vandál pusztítást követő este fáklyás megemlékezést tartottak.

 A több száz fős tömegben a politikusok is megjelentek pártállásra való tekintet nélkül. Többek között Varga Mihály pénzügyminiszter, a kerület országgyűlési képviselője, Bús Balázs fideszes önkormányzati képviselő, volt polgármester, és az őt váltó Kiss László szocialista polgármester.
Kiss László polgármester csak hetek múltán válaszolt kérdéseinkre, ám azt tagadta, hogy közömbös lenne számára a történet. A téma mindenesetre eléggé érzékeny, a fáklyás megemlékezés alatt néhány fideszes politikus felvetette, nem kizárt, hogy az önkormányzati választási kampány során felkorbácsolt indulatok szabadultak el. A másik eshetőség, hogy az Országzászlónak helyet adó Petőfi téren éjszakánként drogozó, italozó fiatalok ragadtatták el magukat. Ez a tér ugyanis egyre népszerűbb körükben, miután nem akarnak szem előtt lenni, a békásmegyeri lakótelepet pedig rendesen bekamerázták már. A Petőfi teret a mai napig nem, a környékbeli lakók nagy sajnálatára.
Az viszont biztosra vehető, bárkik is voltak a tettesek, többen kellett fellépniük, mert egy-két könnyűsúlyú suhanc fizikailag képtelen lett volna a több mázsás oszlopot ledönteni. Úgy tudjuk, a rendőrség és a helyi közterület felügyelet munkatársai kikérdezték a szomszédos utcák lakóit, de eddig érdemi információhoz nem jutottak.
Ismételt érdeklődésünkre Kiss László polgármester a következő nyilatkozatot adta: „A kerületi rendőrség arról tájékoztatott, hogy a nyomozást folytatja. Az elkövetők személyére és motivációra ötletem sincs. A helyreállítást a kerületi önkormányzat a kár bekövetkeztét követően haladéktalanul elkezdte, jelenleg folyamatban van. A terület közbiztonságának térfigyelő kamerával történő megerősítése szintén folyamatban van. Miként korábbi nyilatkozatomban is leírtam: elítélem e barbár rongálást, és intézkedtem, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsuk az emlékművet.”

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ