RSS Feed

Tisza Kata elvált és megírta...

Regös Gábor - 2019. 11. 28. 12:29:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tisza Kata elvált és megírta...

Tisza Kata elvált. Ha már elvált, akkor írt is belőle egy könyvet Most (Túlélő leszel nem áldozat) címmel. Tisza Kata egy megkerülhetetlen figura a kortárs magyar irodalomban. Tehetséges nő, pszichológus, coach,stb. Személy szerint sajnálom, hogy elvált.

Azt hangsúlyozza, hogy emberi jog a választás, hogy valaki kapcsolatban akar-e maradni, vagy inkább ki akar lépni belőle. Meg azt is írja, “azt szeretem, akit szabadon, önálló akaratomból, minden kényszerítő tényezőtől mentesen, minden külső tényező és elvárás hiányában szeretek.” Hm, ezzel megint eljutott a filozofálgatás szintjére. Meggyőződésem, hogy olyan magas szférákba jutott, vagy akar jutni, amit az átlag ember már rég nem ért. Erről asszociáltam pár távol-keleti ismerősömre, akik mindig azt mondták..hogy ne gondolkodjak túl sokat, inkább csináljam. Ha túl sokat lamentálsz, általában zsákutcában találod magad. Woody Allen örökbecsűje is eszembe jutott Tisza könyvével kapcsolatban: Vegyél egy problémát, kezdj el rajta gondolkodni, és minél többet gondolkodsz rajta, annál megoldhatatlanabbá válik.” 
Tisza Kata elvált, de azért azt gondolom, hogy nyilván nem minden házasság bántó, kényszerítő. Szerintem durva forradalom játszódik a szemünk előtt, aminek a hozadéka ez a könyv is. A nők fellázadtak az elmúlt évszázadokban kialakult női szerepek ellen, és a férfiak, meg nem értik ezt az egészet. Szerintem ide vezethető vissza a naponta, hetente kirobbanó zaklatási botrányok is. A megváltozott világban, megváltozott szabályok működnek. Ez olyan, mintha egy 1920-ban gyártott autót a 2019-es szabályok szerint akarnánk levizsgáztatni, nyilván millió esetben nem menne át a rendszeren. Egyszerűen minden változik, a partnerkapcsolatok is. Abszolút szabadság nem létezik egy partnerkapcsolatban, mert kompromisszumok nélkül képtelenség fenntartani egy szövetséget. Szóval valóban, aki abszolút szabad akar lenni, az egyedül marad, ebben meg vitatkoznék, hogy az szabadság-e, vagy korlátok nélküli korlátozottság…! Néha a kevesebb több, mint a sok! De az biztos, hogy érdekes könyvet írt Tisza Kata. Plusz megfigyeltem, hogy azok a nők, akik pszichológushoz kezdenek járni, általában inkább elválnak, mint kibékülnek a helyzetükkel, partnerükkel. Úgy tűnik, hogy a párterápiák nagy része válással végződik, pont úgy, mint maguk a házasságok, a statisztikák szerint öt éven belül 60-70 %-ban elválnak az emberek..és ez bizony nagyon szomorú tény. 
Szóval szükség van ilyen könyvekre, de azt hiszem egymás elfogadására és megértésére is szükség lenne! Mert azt is tapasztalom, hogy annyira sikerült fellázadni az eddigi elfogadott szerepek ellen, amiből direkt következik, hogy egyre kevesebb nő/férfi hajlandó társas kapcsolatban élni, egyre jobban senki semmit nem akar sem tolerálni, sem elfogadni..és mindenki csak azt hajtogatja, hogy mit AKAR. Süketek párbeszéde…, ugrásszerűen megnőtt a szingli, más néven magányos emberek száma.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ