RSS Feed

Horvát nyelven debütált a Csárdáskirálynő

Molnár Boglárka - 2019. 11. 28. 13:00:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Horvát nyelven debütált a Csárdáskirálynő

Kerényi Miklós Gábor rendező a munkája miatt Budapest, Eszék,Tallin és Szentpétervár között ingázott az elmúlt hat hétben. Fő bázisa leginkább Eszék volt, ahol a Csárdáskirálynőt állította színpadra, mely hatalmas sikerrel debütált horvát nyelven is.

Feszített munkatempóban, mindössze hat hét leforgása alatt állította színpadra a Csárdáskirálynőt Kerényi Miklós Gábor Eszéken. A rendező mindeközben Budapesten, Tallinban és Szentpétervárott is eleget tett a színházi felkéréseknek, így a munka mellett az utazás is a mindennapjai része volt. „Tallin és Szentpétervár, Budapest oda-vissza nagyjából 10 000 km repülőn, és vagy ötezer kilométer jött még hozzá autóval. Az utóbbi időszakban nagyjából ennyit utaztam a munka miatt, de megérte! Eszéken a színház és a társulat is nagyon akarta, hogy jól tudjunk együtt dolgozni a Csárdáskirálynőn. Ennek érdekében fantasztikusan jó tolmácsot kaptam” – emlékezett vissza az eszéki munkára a rendező. „Igen kemény munkában raktuk össze a darabot. Az intendás asszony külön örült a sikernek, és nem titok, hogy további együttműködést tervezünk” – árulta el Kerényi Miklós Gábor, aki hamar megtalálta a közös hangot az Eszéki Horvát Nemzeti Színház-Opera igazgatójával. 


„A Csárdáskirálynő bécsi premiere után Eszéken is műsorra tűztük a darabot. Ennek azonban már 20 éve, így nagyon szerettük volna újra színpadra állítani. Felkértük Kerényi Miklós Gábort, aki mindenkinél jobban ismeri ezt a művet, az ő tudása vezetett minket a sikerhez. A közös munka megfeszített, de minőségi, ugyanakkor rendkívül érdekes volt. Rendezőként csodálatos munkát végzett a darabon, a karakterek gyönyörűen kirajzolódtak az instrukcióinak köszönhetően. Minden jegyet eladtunk az előadásra, ez is azt mutatja, hogy Kero és a stáb nagyszerű munkát végeztek” – mondta az Eszéki Színház Opera igazgatója, Filip Pavišić. 
Az eszéki munkát követően Kerényi Miklós Gábor hazatért, hiszen Budapesten is rendez. Már javában folynak a Gyilkos Ballada próbái, melyet december 12-13-án láthatnak a nézők az Átriumban.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ