RSS Feed

Eljárást indult Balázsék ellen

index - 2019. 11. 27. 12:24:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Eljárást indult Balázsék ellen

Azt írja aMedia1.hu, hogy eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Rádió1 nevű rádióadó ellen a Balázsék című műsor augusztus 30-i adása miatt. Minderről az NMHH honlapján egy napirendről tájékoztató pdf tudósít csak, aminek a 15. pontja a következő:

Kérelem és bejelentés a Radio Plus Kft. Rádió1 adóján 2019. augusztus 30-án 6 órától sugárzott Balázsék című műsorszámmal kapcsolatban [az Smtv. 14. § (1) bekezdés, az Mttv. 9. § (5) bekezdés és a 10. § (1) bekezdés c) pont érvényesülésének vizsgálata]

Az idézett jogszabályok az emberi méltóság tiszteletben tartását, illetve az olyan műsorszámokat szabályozzák, amelyek alkalmasak „a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy erőszakra, illetve szexualitásra utal, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus”. A kérdéses műsort alább meg lehet hallani, és a Ferencváros egy focimeccse kapcsán 9:50-től elhangzik benne, hogy

Ki veri szájba az UEFA-t? Vállalod, hogy a hétvégén találkozol egy uefással és szájba vered? [...] Aki találkozik a hétvégén egy uefással, az verje szájba. Jó. Kérdés nélkül, puff!

Hogy a bejelentés, illetve az eljárás valóban konkrétan erre a részletre vonatkozik-e, az nem derül ki, a Média1.hu-nak annyit válaszolt a Médiatanács, hogy „személyiségi jogokat sértő kijelentések hangoztak el, emellett kiskorúakat védő rendelkezések sérelmét vélelmezték”. A Médiatanács ezzel egyetértett, ezért eljárást indított a Rádió1 üzemeltetőjével szemben, úgyhogy feltehetőleg jobb, ha mi is 18+-os karikával ágyazzuk be ezt a műsort.


A kifogásolt műsorban Sebestyén Balázson kívül Rákóczi Ferenc és a fenti, januárban készült borítóképen látható Vadon János szerepel. A nyilván vicc(es)nek szánt beszólásokat rendszeresen éri kritika, nemrégiben a Vitray Tamás válásához fűzött megjegyzések kapcsán lángoltak fel a kedélyek.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ