RSS Feed

Sztárok vallanak legmélyebb érzelmeikről

M. A. - 2019. 11. 27. 8:00:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sztárok vallanak legmélyebb érzelmeikről

Stílusában és tartalmában is rendhagyó tévéműsort indít november 30-án Lutter Imre. A Radnóti-díjas előadóművész „Sorok között Lutter Imrével” című műsorában ismert barátaival beszélget arról, hogyan változtatta meg az életüket egy vers, és hogy mit gondolnak a világról.

Élet a kulisszák mögött, sorsok és sorok között. Ez a mottója, és nagyjából a címe is a műsornak. Molnár Ferenc Caramel énekes, dalszerzőt Kovács András Péter stand-up comedys humorista, majd Al Ghaoui Hesna külpolitikai újságíró és Puskás Peti színész, énekes követi. Az interjúalanyok közt van Várkonyi Attila, vagyis DJ Dominique lemezlovas, Nagy-Kálózy Eszter színművész, Bánki Beni slam poetry előadó, Pindroch Csaba színművész, Jakupcsek Gabriella műsorvezető, Szirmai Gergely YouTuber, filmkritikus, Törőcsik Franciska színművész, valamint Katus Attila és Szentgyörgyi Romeo, a Pécsi Sasok aerobic világbajnokai.

A műsor rávilágít arra, hogy a költészet nem az elit passziója, és nem avítt, poros formátumú, elszállt gondolatok halmaza, hanem izgalmas, emberközeli, mai műnem. A beszélgetések témái és fordulatai rávilágítanak arra, hogy a versek rólunk, a mi életünkről szólnak, és magunkkal szembesülünk, ha verset olvasunk, hallunk, nézünk: szembesít a saját tetteinkkel és életünkkel, vágyainkkal és félelmeinkkel. Az ízléses és dinamikus képi világ mellett sok szempontból exkluzív jellegű beszélgetések zajlanak, amelyekből kiderül, hogy az ismert vendégek életét melyik vers és hogyan változtatta meg, vagy segítette, miközben eddig nem hallott történésekre, különleges pillanatokra és magánéleti sztorikra derül fény.

A vendégek hetente váltják egymást, tehát minden héten új adást látatnak a nézők. Az első adás november 30-án este, 22:50-től látható az ATV-n, ami azért is izgalmas, mert az előadóművész műsorvezető az ATV és az ATV Spirit csatornahangja.

Lutter Imre, aki 2019-ben a költészet napján felállította az egyéni versmondás rekordját, néhány hónapja indította el Facebook oldalán „Vers – mindegy kinek” elnevezésű sorozatát, amelynek lényege, hogy klasszikus és kortárs költők ismert és kevésbé ismert verseit egyedi hangvételben, filmes eszközökkel fűszerezve adja elő, majd néhány nappal később beszél is a versekről Vlasits Barbara színművésznek, szubjektív, érzelmi kötődéseket keresve a költők, a versek és a nézők között.


Fotó: blikk
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ