RSS Feed

Rapid, Octavia és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 11. 26. 16:48:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rapid, Octavia és a többiek

Míg tavaly kevesebb, mint 6.700 példány hagyta el a tiszasalamoni üzemet - Ukrajna egyetlen modern autóipari cégét - addig napjainkban felpörgött a ©koda modellek termelése. A Szlovákiához és hazánkhoz közeli településen többek közt a Rapid és Octavia modelleket szerelnek össze.

Távol a harcok sújtotta donyecki régiótól és az orosz határtól, Tiszasalamonban a 21. században kezdődött meg a korszerű személygépkocsik termelése. A kárpátaljai üzemben különböző ©koda típusok gördülnek le a futószalagokról. Ukrajna legnyugatibb csücskében, a száz esztendővel ezelőttig az Osztrák- Magyar Monarchiához tartozó régióban 2019-ben már több ezer ©kodát gyártottak – belföldi piacra. A Szlovákiához és hazánkhoz közeli településen a cseh-német modellek termelése zajlik – az elvárható Volkswagen minőségben!

Míg tavaly kevesebb, mint 6.700 példány hagyta el a tiszasalamoni üzemet - Ukrajna egyetlen modern autóipari cégét - addig napjainkban felpörgött a Rapidok, Octaviák, Yetik és Superbek sorozatgyártása. Népszerűek ezek az új  modellek, ám fizetőképes kereslet főleg régebbi, EU-ból behozott használt verdákra van. Rengeteg Nyugaton leselejtezett benzines és dízel típus landol így - a környezetvédők szomorúságára - a Kárpát-medencében: limuzinok, kombik  és terepjárók, de elavult haszonjárművek is.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ